Пищност в кино „Елит”

KinoЕдинственото ямболско кино „Елит”стартира от 10 януари много пищна седмица, в която за почитателите на седмото изкуство се въртят четири продукции.

След като въведе технологията 3D, собственикът на киното, намиращо се под наем в читалище „Съгласие”, събира все повече зрители, като преобладава тийнейджърската аудитория. Хит може да бъде всеки един от филмите, но най-големи са шансовете вероятно на Киану Рийвс, който изпълнява главната роля в приключенската творба „47 ронини”. Любопитно, а донякъде и куриозно е, че този тийнейджърски филм има начален час чак от 22 часа. Все пак децата имат и друг вариант, за да го изгледат- в събота и неделя има прожекции от 13 часа. Входният билет е 7 лева за по-големите и 6 лева за децата.

Своите зрители ще намери и още едно от заглавията, „Джъстин и рицарите”, анимация, в която се вихри култовият Антонио Бандерас, а на български филмът е озвучен от Мариян Бачев и Део Джанаварова. Киноманите от старата гвардия могат да видят в „Елит” до 16 януари новия филм на режисьора-легенда Мартин Скорсезе, наречен „Вълкът от Уолстрийт”. Освен на динамичния сюжет, авторът на „Шофьор на такси”, е заложил на звезда от ранга на Леонардо Ди Каприо. Филмът обаче е дълъг, по днешните стандарти, 179 минути, но вероятно големите имена и екшънът ще харчат билетите.

Последният филм в „Елит” за седмицата е „Бойни старчета”и това е единствената комедия в програмата. В него двама велики филмови боксьори, Робърт Де Ниро и Силвестър Сталоун, имат да покажат още от качествата си, а кинотворбата пристига в Ямбол съвсем топла-прожекциите и в България тръгнаха на 3 януари тази година.

About the Author :