Пет заразени от коронавирус в община „Тунджа“

Ямбол, 11.05.2020

Пет са случаите на заразени с коронавирус в община „Тунджа“, но нито един от тях не е настанен в болница, информира на редовния си брифинг в началото на седмицата кметът Георги Георгиев.

Жителите на община „Тунджа“ с положителни проби са – мъж на 58 г. от Окоп, който вече е оздравял и изписан, двама строителни работници от Роза и от Бояджик, млад мъж на 21 г. от Завой и жена на 55 г. от Веселиново. Последните двама са работили в една и съща фирма, но няма доказателство, че са се заразили там.

Всички с положителни проби са карантинирани, дори и вече оздравелият, който след изписването му трябва да бъде в 28-дневна карантина.

В общината в активна карантина са 120 души, които се проверяват не само от полицията и кметовете, но и от бдителните им съседи и от жителите на селата, които също са заинтересовани карантината да се спазва.

Все още не са правени изследвания на домуващите в Дом стари хора в Болярско, но това предстои, съобщи още Георги Георгиев.

Опасенията на живеещите в селата на община „Тунджа“ са жители на Ямбол и на други общини, в които има повече заразени с коронавирус, да се гастролират в общината и да пренесат заразата. Има случаи на подадени такива сигнали и кметовете и полиците ги проверяват.

Днес – 11 май, кметът на общината проведе среща с медицинските сестри, които са в служебен отпуск до започване на работа на детските ясли, градините и училищата, за да им предложи възможността да подкрепят колегите си от МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Опасенията му са, че има опасност и да не се отзоват, защото една част от тях са в пенсионна възраст.

About the Author :

1 Comment to “Пет заразени от коронавирус в община „Тунджа“”
  • Ямболия
    May 12, 2020 - Reply

    Да е жив и здрав и кмета на община Тунджа,за опита да помогне с медицински кадри на нашата Оръжна болница и за грижите му към своята община,която е най-близо до Ямбол.

Leave a reply