Пет дни след инцидента дават подробности за пребитото дете в Ямбол на пресконференция в Бургас

Григорова, Калоянов, Петров, Иванов aЕдинствената официална информация от полицията и прокуратурата за случая с пребития Милан на 8 години от Ямбол беше оповестена на пресконференция днес в Бургас пет дни след инцидента.  На пресконференцията е било казано, че той е станал на на 04.05.2017г. около 19.00ч. в гр.Ямбол, в двуетажна полуразрушена сграда на изоставена детска градина, находяща се на улица „Росен“. 36-годишен мъж е направил опит за умишлено да умъртви 8-годишно момче от града, като предвидените и искани от дееца вредоносни последици – смъртта на детето, не са настъпили, поради независещи от дееца причини. Срещу задържания е повдигнато обвинение за престъпление по чл.116, ал.1, т. 4, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.  На обвиняемия Михаил Георгиев е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по искане на Окръжна прокуратура –Ямбол.

Апелативният прокурор на Бургас е съобщил, че пострадалото дете са намира в кома от момента на намирането си на 05.05.2017 г., като е открито в безсъзнание на мястото, на което е паднало. В следствие от деянието детето е с черепно –мозъчна травма и оток на мозъка. Установени са и данни за счупване на челюстта му и други телесни увреждания, причинени в резултат на повече от един, при това активни и целенасочено нанесени удари. Основната версия на разследващите е, че детето е бито, а след това е хвърлено или бутнато от втория етаж на зданието.

Старши комисар Генчо Иванов, областен директор на МВР – Ямбол е съобщил, че сигнал за изчезването на детето е получен на 5 май, около 00:30 часа, от негови близки. То не е било открито при извършения първоначален оглед в тъмната част от денонощието, но при настъпване на светлината е било намерено. Последвали са множество разпити на повече от 130 човека, като обвиняемият е задържан в изключително кратък срок. Според старши комисар Генчо Иванов, до случилото се е стигнало след конфликт между детето на обвиняемия и пострадалото дете и след като последното е обидило обвиняемия, визирайки негов физически недъг.

Днес към 17,17 часа от полицията пуснаха прессъобщение за случая, в което уточняват, че след подаване на сигнала за изчезналото дете ” незабавно, още в тъмната част на денонощието, е направена допълнителна разстановка на силите и са осъществени множество издирвателни мерки, проверки по улици и уязвими места. Действията по издирването са продължили и в светлата част на денонощието, като са проведени са над 120 беседи с хора от обкръжението на детето и роднините му, с жители на улиците по обичайните му маршрути на придвижване. Извършени са множество процесуално-следствени действия по случая. В резултат на извършената за кратко време максимален обем работа, още на 5 май е установен и задържан 36-годишният извършител на деянието”.

 

About the Author :

Leave a reply