Петър Чобанов: „Пари за зала „Диана” ще бъдат осигурени и за втора фаза на ремонта”

DSC02134aПрез юни ще бъде направен преглед на Програмата за развитие и растеж и там, където няма обществена поръчка и се вижда, че проектът се бавят и няма да бъде усвоен до края на годината, той ще бъде прекратен, коментира финансовият министър пред ямболските медии на въпрос какво ще се случи, ако общините не успеят да усвоят средствата по програмата. Петър Чобанов подчерта, че финансовото министерство е в непрекъснат контакт с кметовете, за да следи докъде са стигнали с проектите по Програмата за развитие и растеж и да ги подтиква да работят.

Финансовият министър подчерта, че ще му бъде много неприятно, ако точно в Ямбол има неосвояване на средствата, каквато опасност има за проекта за зала „Диана”, за който бяха отпуснати 1,5 млн. лв.

Министърът поясни, че за рехабилитацията на зала „Диана” има не един проект, а самият ресурс не е малък, още повече че той се отпуска, за да се започне ремонтът. „Това е първа фаза, няма да остане общината само с това финансиране, ясно е поет ангажимент за тези проекти, които са одобрени, че като се извърши първата фаза, като бъде усвоен ресурсът, като се покаже, че проектът е работещ, ще бъде осигурено финансиране и за следващите фази, така че не може да има притеснение в тази насока, че ремонтът ще се започне и няма да бъде довършен”, бяха точните думи на финансовият министър по повод на поетия ангажимент за зала „Диана”.

About the Author :