Петър Петров ще води баскетболния „Ямбол” и през следващия сезон

Petur_PetrovПетър Петров ще продължи да бъде старши треньор на баскетболния „Ямбол” и през следващия сезон, каза за „Делник” членът на Управителния съвет на клуба Иван Чолаков. Настоящият народен представител от ГЕРБ заяви, че няма причини да не се гласува доверие на Петров и през новия шампионат, тъй като  откакто  поел отбора, а това стана в средата на декември 2015 година, той е стабилизирал тима и играта му тръгна нагоре.

На практика Петър Петров, който  е  възпитаник на спортното училище „Георги Бенковски”/Плевен/ и шампион на страната с отбора на „Плама” /Плевен/, както и дългогодишен национален център, не е спирал работата си в клуба ни и след като сезонът на мъжката формация приключи. Иван Чолаков го го бе „аташирал” да помага на детско-юношеската школа, чиито състави участваха във финалите на държавните първенства.

Тази седмица Петър Петров бе на финалите на републиканския шампионат за юноши до 16 години , където  БК „Тунджа” се класира извън първата осмица. Преди това обаче юношите до 19 години завършиха на сравнително престижното пето място.

Под ръководството на Петров мъжкият ни тим завърши на осмо място от 10 състава в първенството на Лигата, но той пое отбора от сърбина Марянович при огромно изоставане и в точките, и в играта.

Изпълнителният директор на баскетболен клуб „Тунджа” Христо Добрев от своя страна съобщи за „Делник”, че скоро ще започне и работата на Петър Петров по селекцията за новия сезон.

About the Author :