Петър Петров получи наградата за най-етичен треньор

LUK_Ber__2LA_0217857120170524221831Старши треньорът  на баскетболния „Ямбол” Петър  Петров получи този сезон наградата на  сайта  BGbasket.com за най-етичен треньор. Наставникът на жълто-сините сподели, че този приз има специално значение за него. Причината е, че наградата се връчва на името на покойния национален баскетболист Румен Пейчев , под чието ръководство е играл Петров.

„Малко се изненадах, че спечелих наградата, но пък беше приятно. Искам да благодаря на всички колеги, треньори и журналисти, че са гласували. Няма значение дали е за мен или за някой колега. За мен тази награда е и с по-особено значение. Първата ми шампионска титла и Купа на България бяха спечелени с ЦСК,А с треньор Румен Пейчев. Затова наградата за мен е специална.“, каза треньорът на „Ямбол”. Най-яркият спомен за Пейчев било спечелването на шампионската титла, което се превърнало в невероятно преживяване.

n-66346Треньорът на „Ямбол” направи и оценка на изминалия шампионат в Лигата . „Интересно първенство беше. Имаше наистина доста изненади и непредвидими мачове, което е интересно за зрителите.“

Петров се надява догодина  отборът да е по-силен и да радва повече публиката. „Ямбол” отпадна още в първия етап от плейофите, където бе елиминиран с 2:0 победи от Лукойл-Академик” . В редовния сезон тимът му игра на приливи и отливи, можеше да завърши дори четвърти, ако бе надделял в няколко срещи, които вървяха на кантар.

В крайна сметка в редовния сезон жълто-сините приключиха предпоследни, осми, и това ги прати рано-рано срещу шампиона.

 

 

 

 

About the Author :

Leave a reply