Петър Личев е в ръководството на партия “Народен съюз”

???????????????????????????????Петър Личев е ямболският представител  в Изпълнителния съвет  на партия ПП „Народен съюз”. Това е висшият изпълнителен ръководен орган на партия, която е правоприемник на ПП „Земеделски народен съюз”. В нея се вливат и други граждански сдружения чрез специално създадения Граждански съвет на партията. Причината за промяната на името на Земеделски народ съюз е тенденцията, която се наблюдава в цяла Европа земеделските и аграрни партии да стават народни такива и към тях да се присъединяват формации от центъра на политическото пространство. Партията ще е центристка и ще опита да обедини широкия политически център, стана ясно на конгреса на ЗНС, където беше приет устава на партията.

Депутатът и лидер на Земеделския народен съюз Румен Йончев бе избран за председател на новата партия “Народен съюз”. В Управителния съвет, който е политическия орган на партията участват дългогодишният председател на ЗНС и бивш депутат Стефан Личев, председателят на Областното настоятелство на ЗНС д-р Борис Чорбаджийски, общинският съветник от ЗНС Тодор Тодоров и общинският председател на ЗНС Елхово Яни Испиров .

Депутатът Светлин Танчев, който създаде гражданското сдружение “Бъдеще и развитие за България”, стана председател на Гражданския съвет към партията и председател на нейния Управителен съвет. Официални гости на конгреса бяха президента Георги Първанов, председател на ПП АБВ, Красимир Каракачанов – лидер на ПП ВМРО, съпредседателят на ППБДЦ-д-р Красимира Ковачка, народните представители Борислав Иглев и Георги Ковачев, Драгомир Стефанов – представител на “Гергьовден” и др.

 

About the Author :