Петнадесети фестивал “Песня Росии”

zoraЗа петнадесети пореден път в град Ямбол, в зрителната зала на НЧ „Зора -1945” ще се проведе ученическия фестивал „Песни России”.

Фестивалът се организира от Народно читалище “Зора – 1945” – Ямбол,  със съдействието на Община Ямбол.

На 14 май  2016 година в 10,30 часа  „Песни России”  стартира с общо изпълнение на песента „Пусть всегда будет солнце”,  непреднамерено утвърдила се  като химн на празника.  В него ще участват над 160 ученици от Ямболска област и градовете Раднево и  Русе.

Участниците – творчески колективи (дуети, трио, вокални групи) и индивидуални изпълнители ще се състезават в три възрастови групи от 1 до 12 клас и ще представят руски песни от различни жанрове.

Жури с председател  Николина Георгиева, учител  по руски език в ОУ „Йордан Йовков”, председател на Сдружение „Приятели на Русия”, автор на учебни помагала по руски език  и  членове  Павлина Христова, ръководител на  детска вокална група  „Бижу” при Народно читалище „Съгласие-1862”-град Ямбол и Цветомира Гицова, оперна певица – сопран, в камерен ансамбъл „Дианополис”, със сценични изяви в Европа, Америка, Азия ще отличи по три колектива и по трима индивидуални изпълнители от всяка възрастова група. В музикалния конкурс ще се състезават 24  индивидуални участници и 13 творчески колектива.

Всички изявили се в конкурса и във фестивалната програма ще получат грамоти и рекламни сувенири, а на отличените ще се връчат специални награди.

ПРОГРАМА  НА  ФЕСТИВАЛА

10,30 часа   –   Откриване.

10,45 – 14,00 часа   –   Конкурсна програма  на  фестивала.

14,00 – 14,30 часа   –   Журито заседава.

14,30 – 15,00 часа   –  Обявяване на резултатите и награждаване.

15,00 часа  –  Закриване  на  фестивала.

                                                                       НЧ „Зора-1945” – Ямбол

 

 

 

 

About the Author :