Пети успех за Стефан Стефанов при ваденето на кръста на Богоявление

_MG_5930За пети път военослужещият Стефан Стефанов извади кръста от река Тунджа в традиционния ритуал за Богоявление в Ямбол. Той е на 36 години, от Сливен, но е редник трети клас във военно формирование 52 590 в Кабиле.

Пред медиите Стефан честити празника на всички именници и им пожела повече да вярват в себе си и поздрави и приятелите и колегите си, които са на мисия в Афганистан. Той благодари на хората, които са го подкрепили и не скри, че другите са вярвали повече от самия него в петия му успех. Седемгодишният му син Красимир му казал, че вярва, че отново той ще хване кръста. Стефан допълни, че се надява догодина отново той да е победител и си пожела да е жив и здрав, защото, когато човек е здрав, постига всичко.

_MG_5931Тази година изпитанието пред Стефан беше още по-голямо не само заради студа. Той обясни, че липсата на вода в реката е довела до нараняването на участниците, защото не са могли да скочат и да плуват нормално. “Исках да скочим и да поплуваме малко по-дълго, но повече драпахме из тинята”, разказа Стефан и си пожела догодина реката да е по-чиста и с повече вода.

_MG_5943С петия си успех Стефан Стефанов изравни досегашния рекорд за вадене на кръста в Ямбол, който държеше възпитаникът на Национална спортна академия Иван Димов.

Конкуренция на Стефан тази година бяха още седем смелчаци, които не се уплашиха от студа и от тинята.

 

 

_MG_5945 _MG_5949Stefan

 

Снимки: Величко Димитров

About the Author :