Петима с Ковид 19 са приети в болница само за ден, осем нови случаи на коронавирус, сред които има и лекар

Ямбол, 7.08.2020 г.

Осем нови случаи са регистрирани с коронавирус в Ямболска област, с което броят на диагностицираните в региона стана 274, научи „Делник“ от РЗИ- Ямбол.

След новозаразените има лекар от Ямбол, който е приет за лечение в ямболската болница. Единственото, което научи “Делник” е, че лекарят не е от болницата.

Три от положителните проби са на семейство от Стралджа, две са на заразени от Ямбол, единият случай е на заразен от Болярово, а последният е на мъж на 36 г. от Елхово.

Ден по-рано мъж на 64 г., настанен в Неврологично отделение, е бил с положителна проба и е преместен в Инфекциозно отделение.

От 274 заразени в региона 19 вече са настанени в болница – 15 в ямболската, като само за ден регистрираните с положителни проби са петима, отделно има двама пациенти са в Стара Загора, 1 в Сливен и 1 в София.

На домашно лечение са 35 души, излекуваните от заразата вече са 200. Броят на починалите е без промяна – 20.

Под активна карантина са 98 души, на 4432 карантината вече е изтекла.

About the Author :

1 Comment to “Петима с Ковид 19 са приети в болница само за ден, осем нови случаи на коронавирус, сред които има и лекар”
  • БЦЖ
    August 7, 2020 - Reply

    20 починали за 5 месеца С коронавирус . Каква част са от общо починалите ? Колко здравно неосигурени е лекувала Ямболската болница от коронавирус? Платено ли е ? Къде са обещаните 30 млн от Борисов за нашата болница ?

Leave a reply