Песните и танците на Бояджик очароваха Приморско

Бояджик 1За втора поредна година танцов състав „Тракийчета“ към читалище „Джон Атанасов-1928”, с. Бояджик взе участие в Националния детски и младежки фестивал „Орфей пее с морето” – Приморско.

Фестивалът няма конкурсен характер и е благотворителен. Идеята за събиране на толкова много детски и младежки колективи от цялата страна, които да покажат разнообразието на българския фолклор, е похвално за домакините и организаторите. Участниците във фестивала пяха и танцуваха наред с представителните състави и солисти на училищата за фолклор в Котел и Широка Лъка.

Бояджик 1 (1)При прекрасни условия и красива сцена звучаха песни, танци и ритми пред множеството гости от различни краища на страната. Фестивалът е една прекрасна възможност за творческа надпревара и приятелски обмен на характерното за региона народно изкуство.

Децата имаха възможност да съчетаят летуване на море и в същото време да покажат таланта си на сцената, да покажат резултата от това, което са работили през годината.

Бояджик 1 (2)Младите танцьорки от Бояджик се представиха отлично, участваха във втората и третата фестивална вечер. Изпълненията им ще се запомнят с бурните аплодисменти на публиката.

Тракийчета изживяха прекрасни фестивални дни, радваха се на нови срещи и познанства.

Бояджик 1 (3)Участието на състава се осъществи благодарение на подкрепата на община „Тунджа”.

Нели Хаджиева

Секретар на НЧ „Джон Атанасов“, Бояджик

About the Author :