Пенсионерска помощ за Мизия

DSC09375По левче заделиха от скромните си пенсии възрастните хора от пенсионерски клуб „Дълголетие” Стралджа, за да помогнат на бедстващите от Мизия. Когато идеята възниква, всички горещо я подкрепят и не се колебаят да отделят от залъка си, за да бъдат полезни на хората в беда. „Ние знаем какво означава да нямаш покрив над главата си, знаем какво означава бедствие, колко е тежко да не можеш да осигуриш насъщния за себе си и за близките! И затова сме готови да помогнем. Може да е малко, но е от сърце!”, пояснява Донка Атанасова, председател на клуба. И припомня , че първата вноска е направена от вдовицата Янка Желева, която живее на квартира в Стралджа. Събраните общо 50 лв. са предадени на ръководството на БЧК, за да стигнат до хората от Мизия.

Не са малко тези, които по свое желание са внесли по 2 лв. Появи се и предложение за събиране на дрехи. Макар на по 70-80 години по-държеливите не се поколебаха да сформират група, която е готова да помага на място за почистване на пострадалия град.

Не е изчезнало българското у българина! Живо е чувството за взаимопомощ и съпричастност. Пенсионерите от Стралджа го доказват! Браво!

 

 

About the Author :