Пеневата чета засмърдя

Димитър Пенев снимка към рикошетКак се раздвижи и как, за огромно съжаление, замириса кофти Пеневата чета. Големите футболисти на България, най-талантливото поколение, което някога сме имали, се оказа с пределно изострени отношения помежду си. Любослав Пенев наплю Лечков, Лечков отвърна на удара, на ешафода бе поставен и Емил Костадинов.
С балканска стръв се сипят обидите, а ако направим равносметка какво постигнаха златните момчета на българския футбол след като сложиха обувките на пирона, нещата са почти трагични. Лечков се провали напълно като кмет на Сливен и влезе в съдебната зала. Стоичков бе изключително слаб селекционер на националния ни тим. Любо Пенев постигна почти същото, а Емил Костадинов, също един блестящ играч, се мотае като някакъв в щаба на ЦСКА. По-скоро се води на заплата, като босовете разчитат на неговата популярност.
Едно е да си голям на терена, съвсем друго е да направиш нещо значимо край тъчлинията. И сякаш само вечният балансьор Борислав Михайлов изтегли печелившата карта. Макар че именно Боби доведе като селекционери и Лотар Матеус, и Камата, и Любослав Пенев…

Борислав Ненов

About the Author :