Пейка с ергономичен дизайн е монтирана в Градския парк на Ямбол, предстои поставянето на още пет от този вид

Ямбол, 28.05.2021 г.

Пейка с уникален дизайн е  монтирана в Градския парк на Ямбол, в близост до големия розариум. Произведена е в Кралство Нидерландия и е дарена на Община Ямбол.

Изработена е от изключително издържлива тикова дървесина. Този вид дърво е известно със своите качества и устойчивост на атмосферни влияния, което го прави по-подходящ избор за изработка на градински мебели от всеки друг вид дърво.

Предстои по неин модел да бъдат изработени още пет пейки от този вид, които ще бъдат разположени в Градския парк или на други подходящи места в града.

Благодарение на своя ергономичен дизайн, тази пейка е удобно място за почивка и отпускане на цялото тяло.

Предстои и стартирането на инициатива за смяна на старите скамейки в Градския парк. Планирано е поетапно те да бъдат заменени с нови. Старите пейки няма да бъдат изхвърлени, а ще се монтират в различни квартали на Ямбол.

About the Author :

2 Comments to “Пейка с ергономичен дизайн е монтирана в Градския парк на Ямбол, предстои поставянето на още пет от този вид”
 • ветеран
  May 29, 2021 - Reply

  Всяко нещо ново е добре забравено старо!
  По-възрастните ямболлии помним, че имаше такива скамейки в градската градина. които в един момент бяха натрошени, имаше много желязо в опорите и някой прибра парите.
  Няма нищо ново в този дизайн.

 • отговор
  May 29, 2021 - Reply

  Лежанки, не скамейки

Leave a reply