Паяк дебне неправилно паркирали коли

01Паяк започва да дебне за неправилно паркирали коли вече и в Ямбол. От днес – 25 януари, започва прилагането на мерки за принудително преместване на леки и лекотоварни автомобили, които са паркирани в нарушение на разпоредбите на чл.168, ал.1 от Закона за движение по пътищата и на наредбите на ОбС – Ямбол.

От общината съобщават, че сред основните нарушения, за които ще се следи са: паркиране на кръстовища  или тротоари; пред вход или изход на гараж, паркинг, детски заведения, училища и др; ако автомобилът е паркиран в пешеходна зона, паркове, зони за отдих, зелени площи, детски площадки или на автобусните спирки, включително и при престой в „синя зона“ повече от 3 часа и след изтичане  на работното време на съответната зона при поставена скоба.

Определеният паркинг за репатриране на автомобилите се намира в ж. к. „Хале“, източно от блок 8. Информация за репатрирани автомобили може да бъде получена на тел.: 0882 52 24 81.

Таксата за освобождаване на принудително отстранено пътно превозно средство, неправилно паркирано на територията на общината – за всеки отделен случай, е 40 лв. с включен ДДС. Ако обаче колата има и скоба, която се слага на паркирали в Синята зона коли без заплащане и тя бъде вдигната от паяк, таксата ще скочи до 60 лв. – за паяка и за махане на скобите.

About the Author :