Паякът минава на двусменен режим

011От 12 септември паякът вече работи на двусменен режим. От община Ямбол съобщават, че се разширява времевият обхват на контрола за неправилно паркирани автомобили в града. Принудителните мерки срещу нарушители ще бъдат прилагани вече от 8.00 до 20.30 часа, всеки ден – от понеделник до събота, включително. Промяната се налага, защото от общината са установили, че докато паякът обикаля ямболските улици шофьорите внимават къде паркират автомобилите си, но след края на работното му време, хаосът с паркирането отново се завръща.

От месец февруари тази година, когато започна да функционира репатриращият автомобил (тип паяк), до 12 септември са били репатрирани 583 автомобила, от тях 45 с поставена скоба. Санкционирани на място са водачите на 571  автомобила. Припомняме, че за вдигнат автомобил се заплаща 40 лв., за вдигнат автомобил със скоба – 60 лв., а ако шофьорите дотърчат, докато паякът се кани да им вземе автомобила, глобата е 20 лв.

От общината припомнят, че сред основните нарушения, за които се следи са: паркиране на кръстовища или тротоари; пред вход или изход на гараж, паркинг, детски заведения, училища и др. Принудителни мерки се предприемат и ако автомобилът е паркиран в пешеходна зона, паркове, зони за отдих, зелени площи, детски площадки или на автобусните спирки, включително и при престой в „синя зона“ повече от 3 часа и след изтичане на работното време на съответната зона при поставена скоба.

Двусменният режим се въведе, след като беше назначен и втори екип от служители на Общинското предприятие „Платени зони за паркиране“.

 

About the Author :