Паул Хайдрих отново в община Болярово

IMGP1488На 1 септември 2014 г. обитателите и персоналът на  ДВУИ – село Малко Шарково и на Защитеното жилище в Болярово, общинският кмет Христо Христов и заместник-кметът Нина Терзиева  посрещнаха своя немски гост. Този път това беше само  Паул Хайдрих (председател на  Сдружение за подпомагане на домовете за хора с увреждания-Кьолн). По извинителни причини – професионални ангажименти  Инге Бел и Норберт Клайн (ръководител на цялостен проект за подпомагане на хора с увреждания в чужбина) не успяха този път да дойдат в България. Господин Клайн предаде техните специални поздрави и добави, че искрено се надява следващия път и те да се присъединят.

По време на работната среща, се взе решение, догодина да се отбележи подобаващо 15 години от поставянето на началото на подобренията в това социално заведение. Тогава, благодарение на филма на немската журналистка Инге Бел, разказващ за лошите условия на живот, социалната институция „Ландшафтсфербанд Райнланд” (Кьолн) отпуска първите средства.

IMGP1516Господин Хайдрих изрази задоволството си, че ремонтите на жилищата в Дома за възрастни с умствена изостаналост продължават (този път изцяло с общински средства). Гарантира от тяхна страна помощ и за в бъдеще. На този етап освен наложителните ремонти, важно е да се продължи и с обучението на персонала. За целта, господин Хайдрих вече е направил първите стъпки и очаква резултати.

Посещението на Защитеното жилище в град Болярово предизвика радост и за пореден път Паул Хайдрих сподели, че е убеден,че това е верният път- извеждане на подготвените домуващи в такъв тип жилища. Жените от това жилище поздравиха гостите си с няколко от новите песни, научени от тях. Разказаха за новите места, които са посетили, за общинските мероприятията, в които се включват и се похвалиха с наближаващия си седми рожден ден (толкова са годините от извеждането им в жилището).

IMGP1542Кметът на общината Христо Христов сподели, че е щастлив от поредното гостуване на господин Хайдрих и се радва, че продължават да работят заедно за благото на тези хора.     Заместник – кметът Нина Терзиева също увери Паул Хайдрих, че общинското ръководство работи основно по проекти в социалната сфера и ще продължават в тази посока. Би се радвала, ако това се случва и с подкрепата на Сдружение за подпомагане на домовете за хора с увреждания-Кьолн.

На раздяла всички си пожелаха да се срещнат отново на празника, който ще отбележи подобаващо 15 години съвместна работа и несъмнено ще бъде запомнен от всички.

About the Author :