Патронен празник на училището в Бояджик

SAM_4799Празника на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” – село Бояджик, отбелязаха учителите, учениците и техните близки. Инициативите по повод 24 май започнаха с тържеството на първокласниците – последният учебен ден през първата им учебна година. Заедно с учителката си Мими Вълкова първолаците представиха пред своите близки наученото през годината под формата на игра с помощта на мултимедийна презентация. Те поздравиха гостите на тържеството си с рецитали на стихотворения и песни и великолепно изиграха драматизация на „Житената питка”. Директорът на училището Ирина Станчева връчи на всяко от децата свидетелство за завършен първи клас.

SAM_4810Празничните прояви продължиха с общоучилен концерт в салона на Народно читалище „ Джон Атанасов -1928”, на чиято сцена привличаше погледа ликът на Светите братя, украсен с цветя и венци. Гости на концерта бяха кметът на село Бояджик Елена Маджарова, секретарят на читалището Нели Хаджиева, главният специалист на кметството Славка Колева, бивши учители, родители и приятели на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”. Всички станаха на крака под звуците на химна на Светите братя Кирил и Методий. Директорът на училището Ирина Станчева произнесе своето приветствие към всички. Кметът на селото Елена Маджарова също поздрави учителите и учениците с празника на българската просвета и култура.

SAM_4822Изпъстрена с песни, стихотворения и танци бе празничната програма, в която взеха участие както ученици от всички класове, така и малчуганите от подготвителната група към училището. Припомнени в мултимедийна презентация бяха най-важните и весели моменти от 2014/2015 учебна година. С поздрав към своите приятели и гости се включиха индивидуални изпълнители и състави към Народно читалище „Джон Атанасов -1928” – село Бояджик.

SAM_4846Концертът завърши с всеобщо изпълнение на химна на община „Тунджа”, последвано от кръшни български хора, много цветя и усмивки.

 

 

 

 

SAM_4854SAM_4866 SAM_4886 SAM_4901

Георги Александров 

About the Author :