Партия АБВ няма да атакува кметския пост само в две общини

4444Партия „Алтернатива за българско възраждане” няма да издигне кмет само в две общини. Това са Болярово и Елхово, съобщи за „Делник” областният шеф на партията  Христо Христов.  Той счита, че в община Болярово нещата са бетонирани от досегашния кмет Христо Христов, който има зад гърба си 5 мандата, и вероятно ще излезе на изборите на 25 октомври за шести път като кандидат-кмет.

В община Болярово още живеят  в друго време, допълни областният лидер на партия АБВ, като уточни, че там, както и в община Стралджа, страхът у хората от общинската власт, начело на която е БСП, е много силен.

Партията на бившия президент Георги Първанов няма да издигне свой човек и за кметския пост в община Елхово, тъй като счита, че там позициите на досегашния градоначалник  Петър Киров от ГЕРБ са огромни да повтори мандата си, и не е реалистично да се очаква успех на АБВ при неин кандидат.

ПП „Алтернатива за българско възраждане” ще издигне свой кандидат в почти всяко селище на община Стралджа, както и в община „Тунджа”. Засега в община „Тунджа” АБВ има готови кандидатури за 22 села. Там, както и на много други места, АБВ ще бъде в коалиция на местните избори. Партията първа оповести и кандидата си за кмет на община „Тунджа” – Здравко Златаров.

Очаква се да бъдат оповестени до края на тази седмица и водачите на листи от страна на АБВ.

About the Author :