Парламентарни избори`2014: Атанас Мерджанов и Катя Георгиева посетиха “Хидросистем” и „АBС Инженеринг”

At Merdzhanov i K Georgieva v Hidrostroj 1През седмицата кандидат-депутатите Атанас Мерджанов и Катя Георгиева посетиха няколко от ямболските фирми в Ямбол и региона, за да запознаят техните ръководства и служители с предизборната платформа на Коалиция „БСП – лява България” и намеренията за управление на държавата след изборите. В две от големите и авторитетни фирми в региона “Хидросистем” ЕООД и „ABC инженеринг” Мерджанов и Георгиева акцентираха на подкрепата на БСП на развитието на бизнеса. По време на посещението в “Хидросистем” двамата се срещнаха с дългогодишни бизнес партньори от Холандия на ямболското предприятие. Представителите на холандския бизнес бяха тук на работно посещение във връзка с продължаване на ползотворното и за двете страни сътрудничество. В “Хидросистем” вие имате много конкретни партньори”, приветства гостите от Холандия водачът на листата в 31 Многомандатен район Атанас Мерджанов. „БСП подкрепя бизнеса, особено този, който създава работни места и е експортно ориентиран, като бихме приветствали всяко едно разширение на производството”, добави Мерджанов, който използва случая да коментира пред присъстващите стопирането от страна на холандската държава на приемането на България в Шенген. Той добави, че ние изпълняваме всички условия и дори сме построили защитно съоръжение на границата срещу нелегалното преминаване. „За нас най-важното е да има производство, да има конкурентна продукция и много бихме се радвали да насърчаваме всеки опит за повече инвестиции, за повече работни места. А условия за това има, тъй като Ямбол има дългогодишни традиции в подобно производство”, обобщи водачът на ямболската листа на „БСП – лява България”. Гостите изказаха задоволство от успешното си сътрудничество с ямболския бизнес в машиностроенето, което ще продължи.

At Merdzhanov i K Georgieva v Hidrostroj 2Кандидат-депутатите Атанас Мерджанов и Катя Георгиева разговаряха и с работници в предприятието, които получиха информационни материали за предизборната кампания на Коалиция „БСП – лява България”. Политиците от БСП се обърнаха към тях с призив на 5 октомври на изборите за 43-то Народно събрание да гласуват с номер 22 в интегралната бюлетина.

 

 

At Merszhanov i K Georgieva v ABC inzh 4Проблемите на местния бизнес бяха в центъра на вниманието на кандидатите за народни представители от „БСП – лява България” и при тяхното посещение в строителната фирма „ABC инженеринг”. Общинският съветник от ОбС – Ямбол Катя Георгиева благодари от името на цялата листа за топлото посрещане и очакваната подкрепа на предстоящите избори, което дава „допълнителна сила и мобилизация точно в последната гореща фаза на кампанията”. Тя добави, че очакваната подкрепа за номер 22 в интегралната бюлетина е подкрепа за реалната политика на БСП, обърната към хората през последната година, а за „БСП човекът е важен. Човекът като част от обществото, като работник, служител, родител”… „През последната година бизнесът също усети подкрепата на държавата”, каза Георгиева. Водачът на ямболската листа на „БСП – лява България” Атанас Мерджанов подчерта, че фирмата се ползва с голям авторитет, а работниците и служителите са с подчертано самочувствие, което е много радостно.

At Merszhanov i K Georgieva v ABC inzh 3Разговорите с ръководството на фирмата позволяват да се получава актуална и достоверна информация за състоянието на строителния бизнес, което помага и при законодателни промени в работата на Народното събрание. Мерджанов напомни, че отдавна мина времето, когато за БСП се е говорило, че е против частния бизнес. „Това изобщо не е така, напротив, БСП сме за развитие на бизнеса, който е отворен и е с грижа за хората, към работещите и към тези, които се ползват от услугите на бизнеса, към потребителите и преди всичко към изрядните данъкоплатци на държавата. Но за да бъдат данъкоплатците изрядни и държавата трябва да спазва правилата на играта, а не както беше преди година и половина”, допълни говорителят на Националния съвет на БСП. Спазихме обещанието правителството да разплати напълно задълженията на държавата към бизнеса и „към края на 2013 г. нямаше фирма, с която да не бяхме се разплатили по отношение на ДДС”, каза Атанас Мерджанов. Нещо повече – за съвсем кратък период растежът на икономиката на държавата бе увеличен от почти нула до 1,8 на сто. А всичко това гарантира да има нормален ритъм на производство. „Държим на този тип отношения с представителите на бизнеса, на работодателите, на синдикатите и с гражданите, зависими индиректно от този тип отношения”, обобщи водачът на листата. Той призова за достатъчно подкрепа на изборите, да се гласува за номер 22 в интегралната бюлетина, за да може този тип успешна политика да продължи и заедно с Катя Георгиева отговори на многобройните въпроси на служителите на „ABC инженеринг”.

About the Author :