Парламентарни избори 2021 – По-добрият живот на хората е фокусът на всички политики на „БСП за България“

Хората в България да живеят по-добре, към това е ориентирана предизборната платформа на „БСП за България“, това е фокусът, през който преминават всички останали политики, каза при срещите с хората в община Стралджа водачът на листата Кристиан Вигенин. Програмата цели промяна на България, спиране на корупцията и изтичането на средства в близки до властта фирми, за да се освободи ресурс за развитие на страната и за решаване на проблемите.

В неделя кандидатите за народни представители на „БСП за България“ успяха да се срещнат с жители на 10 насели места в общината и да чуят техните проблеми, искания и предложения.

Обиколката с буса с номер 4 започна от село Поляна, където хората посрещнаха кандидатите за народни представители и ги засипаха с въпроси – за липсата на лекар, за спрените автобуси, за невъзможността безработните да стигат до Стралджа, за да се подпишат на борсата, за невъзможността децата да учат дистанционно и много други.

Целта ни е да променим България с грижа за хората, това е и мотото ни, ги увери водачът на листата Кристиан Вигенин и им разясни какви решения предлага левицата.

В Каменец хората се запознаха с мерките за насърчаване на земеделските производители и на малкия и среден бизнес и за подобряване на живота в по-малките населени места.

Във Войника местните хора ги посрещнаха с хляб и сол и с пролетни цветя, изслушаха акценти от програмата, а вторият в листата д-р Райно Георгиев разясни какъв е начинът да се съхранят и развият спешните центрове по селата, за да има медицинска помощ и в по-отдалечените населени места.

Обиколката продължи в Първенец, Иречеково, Воденичане, Джинот, Зимница, Стралджа и завърши в Лозенец, където цялата листа беше посрещната тържествено по стар български обичай в над 90-годишното читалище.

В нея се включиха всички кандидати за народни представители – водачът Кристиан Вигенин, д-р Райно Георгиев, Георги Чалъков, Нина Терзиева, Стоян Овчаров, Койчо Койчев, Капка Йоргова и Божидара Божилова, за да се срещнат лично с хората.

По-доброто качество на живот не само в големите градове, но и в малките населени места е възможно, само с активна политика за повишаване на доходите, обясни пред жадните да чуят как може да стане промяната в България жители на община Стралджа водачът на листата Кристиан Вигенин.

Политиката за доходите на „БСП за България“ обхваща:

 • Преизчисляване на пенсиите към осигурителния праг от 2017 г. за трайното им увеличение с до 30 %;
 • Прозрачен механизъм за увеличаване на минималната работна заплата;
 • Подкрепа на доходите на младите семейства чрез увеличаване на майчинството през втората година;
 • Увеличение на еднократната помощ за раждане;
 • Помощ от 6500 лв. за второ и трето дете на осигурени поне 24 месеца родители;
 • По-нисък данък върху доходите на семействата с деца до 18 г.
 • Намаляване на ДДС за храните и за лекарствата на 9 %.

По-добрият живот включва и осигуряване на вода за населените места чрез фонд за подмяна на водопроводната мрежа, подобряване на уличната мрежа и междуселищните пътища, гарантиран достъп до образование и здравеопазване, за което да не се налага най-бедните да доплащат най-много. „БСП за България“ предвижда и подкрепа за районите, които изостават, за да не отиват всички в най-големите градове, насърчаване на инвестициите, за да има работни места.

Целта ни е по-добрият живот на отделния човек, а не по-добрият живот на нашите хора, подчерта водачът на листата и призова хората да проявят малко смелост в деня на изборите, за да живеем добре и свободно следващите 4 години. Той подчерта, че е по-добре всички да излязат и да гласуват, отколкото да си останат вкъщи и да продължат да търпят това издевателство, защото държавата няма да може да издържи още управление на ГЕРБ.

Лъчът на надеждата за промяна, която носят кандидатите на „БСП за България“ за Ямболски избирателен район, ще премине и през други населени места в община Стралджа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

8 Comments to “Парламентарни избори 2021 – По-добрият живот на хората е фокусът на всички политики на „БСП за България“”
 • TOTO
  March 23, 2021 - Reply

  ,,Делник,, , съвсем прекалихте с пристрастията си към БСП. Нали медиите трябва да са неутрални. Преди всички избори ,а и след това сте с партия,която трябваше още 1989 година да се забрани и нейните активисти в периода 1944-1989 да не заемат никакви ръководни постове.

 • прекалявате Делник
  March 23, 2021 - Reply

  от 01.март 16 публикации за БСП и нито една за останалите?! Какво ви става Делник?

 • утопист
  March 23, 2021 - Reply

  На 19 май 1934 г е направен най-великият прелом в политическия живот на Царство България.
  ЗАБРАНЯВАТ се всички политически партии!
  Сега има огромно множество от партии, съюзи, движения, и т.н. които само разединяват народа и не носят съществен принос в развитието на страната. Време е да се сложи край на това безобразие.
  Повече от две партии не са необходими, но да работят за интересите на страната, а не да ограбват народа!

  • Anonymous
   March 23, 2021 - Reply

   Не са ли много две партии?Народът пак ще трябва да мисли..По-добре да сме пак царство,а?

 • delnik1
  March 23, 2021 - Reply

  Не става въпрос за пристрастия, а за договор. По време на избори отразяваме тези, които имат договор с нас, тези, които нямат , не, защото всички партии трябва да са при еднакви условия.

  • Anonymous
   March 24, 2021 - Reply

   вие сте журналисти и трябва да отразявате всичко адекватно, пак си спазвайте договора

 • анонимен
  March 24, 2021 - Reply

  Те са червени журналисти и в главите им летят ,,Червените ескадрони,,.

 • delnik1
  March 25, 2021 - Reply

  Еднакви условия означава, че ако едните плащат, няма как да отразяваш другите безплатно.

Leave a reply