Парламентарни избори 2021 – Повече държавна подкрепа за културата предлага „БСП за България“

Ямбол, 8.03.2021 г.

Приходите от творческа дейност да остават в общинските културни институти е една от мерките за укрепване и развитие на културата на „БСП за България“, разясни при среща с Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ кандидатът за народен представител Божидара Божилова, която е представител на културната общност в листата на левицата.

Тя подчерта, че се планира равнопоставеност между държавни и общински културни организации при подпомагане на художествените им проекти и подпомагане на реконструкцията на материалната им база.

Планирано е и осъвременяване на законодателството в културната сфера, включително и Закона за читалищата, укрепване на библиотечната мрежа чрез целеви национални програми и други инициативи.

За „БСП за България“ културата винаги е била приоритет, аз като нейн представител ще настоявам за повече държавна подкрепа, за да се преодолее духовната криза, подчерта още Божидара Божилова.

Заедно с нея на срещата с Ансамбъла присътваха и водачът на листата Кристиан Вигенин и представителят на гражданската квота от община „Тунджа“ Георги Чалъков. Те поздравиха дамите от Ансамбъла с техния празник и като екип гарантираха, че ще оказват подкрепа за културата в Ямболски регион.

Председателят на читалище „Зора – 1945“ Невена Димитрова и директорът на Ансамбъла Петър Димитров споделиха за проблемите, които срещат ежедневно в борбата си да съхранят и развият както читалището, така и фолклорната формация, която е вторият професионален ансамбъл в страната, но останал най-малък като състав.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

1 Comment to “Парламентарни избори 2021 – Повече държавна подкрепа за културата предлага „БСП за България“”
  • Ямболия
    March 8, 2021 - Reply

    Частното върши истинската работа.

Leave a reply