Парламентарни избори 2021 – Листата на „БСП за България“ в Ямболски избирателен район

1.КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН

Роден на 12-ти юни 1975 г. Завършил е Университета за национално и световно стопанство, магистър по “Международни отношения” и по “Макроикономика”.

От 2000 г. е член на Националния съвет на БСП, зам.-председател на НС на БСП и международна дейност и външна политика, Председател на Националния предизборен щаб за тези избори. От 2006 г. досега е член на Президиума на Партията на европейските социалисти.

Член на Европейския парламент в периода 2007-2013 г., където заема поста зам.-председател на Групата на ПЕС и ръководи Работната група за борба с крайната десница в Европа. Председател е на Парламентарната асамблея ЕВРОНЕСТ.

Министър на външните работи в периода 2013-2014 г. Важен приоритет в работата му е защитата на българските общности зад граница.

Народен представител в 40-тото, в 43-то, 44-то  и 45-то НС. Заместник-председател на българския парламент в 44 и 45-то Народно събрание.

Владее отлично английски и немски език, ползва френски и руски. Женен, с двама сина.

2.РАЙНО ГЕОРГИЕВ ГЕОРГИЕВ

На 36 г., завършил „Медицина“, над 10 години е лекар в Спешно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол. Зам.-председател на БСП – град Ямбол. Областен председател на Младежкото обединение на БСП. Общински съветник в Ямбол. Семеен с едно дете.

 

 

 

 

3.ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВ СТОЕВ

Роден през 1982 година в Ямбол. Завършил „Психология“ и „Финанси и банково дело“. Директор на Дирекция „Отбранително-мобилизационна подготовка и обществен ред и сигурност“ в община Тунджа. Представител на най-социалната община в областта – “Тунджа”.

 

 

 

 

4.СТОЯН ИВАНОВ ОВЧАРОВ

На 62 г., завършил „Двигатели с вътрешно горене“, работи в Мини „Марица изток“. Общински съветник в Елхово седем мандата. Представител на община Елхово в РАО „Тракия“. Президент на ФК „Стефан Караджа“ – Елхово. Семеен с две деца и две внучета. Представител на община Елхово в листата.

 

 

 

 

5.ЗДРАВКО СТЕФАНОВ ЗЛАТАРОВ – представител на АБВ

Роден е през 1967 година в Ямбол. Завършил е „Автоматизация на производството“ и „Педагогика“. В момента е управител на застрахователно дружество в Ямбол. Областен председател на партия „АБВ“. Семеен, с едно дете.

 

 

 

 

6.КОЙЧО ТОНЧЕВ КОЙЧЕВ

На 30 г., завършил „История и георграфия“ и „Регионално развитие“. Председател на Младежкото обединение на БСП-Стралджа. Преподавател по история и география в СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа. Общински съветник в Стралджа – втори мандат.

 

 

 

 

7.НИНА ГАНКОВА НЕДЯЛКОВА – Гражданска квота

Родена е през 1963 година в град Плевен. От 1986 година живее и работи в Ямбол. Нина е представител на ГРАЖДАНСКАТА КВОТА в нашата листа.

Завършила е Национална спортна академия. Треньор по скокове на батут в клуб „Енчо Керязов“ и преподавател по спортна подготовка в спортното училище в Ямбол.

Майка на две деца.

 

 

8.КРАСИМИРА ПЕТРОВА ЮРУКОВА – СТОЯНОВА – представител на Политически клуб „Екогласност“

Родена е през 1989 година в Ямбол. Висшето й образование със специалност „Аграрна икономика“. Специалист е по обработка на данни в онлайн маркетингови проучвания, в момента учи за инженер за софтуерни тествания.

Семейна, с едно дете.

About the Author :

Leave a reply