Парламентарни избори 2021- Кристиан Вигенин: В следващия парламент ще предложа изцяло нов закон за пчеларството

Ямбол, 24.06.2021

Изцяло нов закон за пчеларството се ангажира да инициира в бъдещото Народно събрание водачът на листата на „БСП за България“ Кристиан Вигенин. Това заяви той в края на проведената конференция дискусия за модерното земеделие, посветена на пчеларството като ключов отрасъл, организирана от евродепутата Цветелина Пенкова и Младежкото обединение на БСП в градския парк на Ямбол.

Той припомни, че сегашният закон е приет през 2003 г. и е поправян над 20 пъти, но с това не е станал по-добър и заяви, че законите и подзаконовите нормативни актове трябва да се правят съвместно с хората, които работят директно с тази проблематика.

Важно е в следващия парламент да има народни представители, които да разбират проблемите на пчеларите, да разбират колко е важно пчеларството да се развива като отрасъл и пчелите да бъдат защитени, защото без тях и нашето съществуване като човешки вид е застрашено, подчерта Кристиан Вигенин и допълни, че това не е партиен въпрос, по него би трябвало да има съгласие на всички.

Другият важен проблем в този сектор е, че не трябва да се противопоставят различните общности една на друга – земеделци срещу пчелари. Той припомни, че беше създадена електронна система за оповестяване, но тя на практика не върши работа, а просто изважда от отговорност администрацията.

Нуждаем се от много по-обхватен и съдържателен закон за пчеларството, който да регулира този сектор, подчерта още Кристиан Вигенин.

Вярвам, че Кристиан Вигенин, който не веднъж е поставял проблемите на пчеларството, ще успее да постигне в следващия парламент поетия от него ангажимент към пчеларите и целите, които си поставихме на тази дискусия, подчерта евродепутатът Цветелина Пенкова.

На дискусията присъстваха и кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ д-р Райно Георгиев, Стоян Овчаров, Здравко Златаров и Красимира Юрукова – Стоянова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

Leave a reply