Парламентарни избори 2021 – Кристиан Вигенин: Трябва да бъде спряна повсеместната корупция, която изтощава държавата

Бояново, 11.03.2021 г.

„Трябва да бъде спряна повсеместната корупция, която изтощава държавата, ние можем и знаем как да го направим“, каза при представяне на листата на „БСП за България“ в елховското село Бояново водачът Кристиан Вигенин и допълни, че левицата има предложения за законови промени. Те предвиждат да се създаде нова агенция „Антикорупция“, която да има и разследващи функции и да спре всички, които сега крадат от национални и европейски пари. „По този начин ще има много повече средства за социална политика, изпълнението на проектите ще бъде качествено и няма да се прави ремонт на ремонта, защото „изтичащите“ пари отиват в близките до ГЕРБ фирми и кръгове, а след това с тях те купуват изборите и още власт, а за хората нищо не остава, каза още Кристиан Вигенин.

„Всички усещате на гърба си начина, по който се управлява държавата, тя е станала почти еднолична собственост на ГЕРБ и на Бойко Борисов, който ходи и раздава милиони от свое име, а това са парите от данъците на хората и на бизнеса, но те отиват не да се направят качествени проекти и качествени пътища, а да обслужват близки до властта фирми“, заяви още водачът на листата.

Мотото на „БСП за България“ е „С грижа за хората“ и цялата предизборна програма е насочена към това и най-вече осигуряване на качествен живот и за малките населени места, каза той и разясни, че това ще стане, чрез създаване на  специален фонд за подмяна на водопроводната мрежа в по-малките населени места и в селата, защото искат хората и на село, и в града да имат чиста питейна вода. Ангажимент на цялата листа е да се създаде подобен фонд и за инвестиции в уличната мрежа, защото средствата на общините не достигат.

Засилване на държавната подкрепа в сферите на образованието, здравеопазването, социалната политика и културата и регулаторните й функции в икономиката са част от приоритетите.

Заедно с Кристиан Вигенин на срещата в родното село на майка му  присъстваха и кандидатите за народни представители на „БСП за България“ д-р Райно Георгиев, Нина Терзиева, Стоян Овчаров, Капка Йоргова и Божидара Божилова, които разясниха приоритетите на левицата и личните им ангажименти, които поемат пред избирателите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :