Парламентарни избори 2021 – Божидара Божилова, кандидат за народен представител от „БСП за България“: Да върнем духовността

-Като човек на изкуството и музикален педагог с какво може да бъдете полезна в парламента?

-В парламента има нужда от такова представителство. Като човек занимаващ се с изкуство и работещ най-вече с деца, които са бъдещето на България, ще се боря да върнем духовността и да запазим българската ценностна система. Ще защитавам позициите на всичките си колеги от различните гилдии: артисти, музиканти, интелектулци и читалищни дейци да творят свободно и да имат по-високо заплащане. Да върнем разцвета на българската култура и от предпоследно място по отделяне на средства в Европейския съюз, държавата ни да се нареди на едно от първите места до Чехия и Унгария. Не е трудно, трябват минимални усилия и желание.

-Какво иска да промени „БСП за България“ в областта на културата?

-Запазването и развитието на българската култура е фактор за националното ни самочувствие. За да укрепим сектора, ще отделяме от държавния бюджет не по-малко от 1% от Брутния вътрешен продукт за култура. „БСП за България“ е за равнопоставеност на творците от държавните, общински и частни културни организации при подпомагането на художествените им проекти. Предвиждат се целеви национални програми за подкрепа на библиотеките и музеите. Държавата ще помогне за реконструкцията и обогатяването на материалната база на културните институти. Планираме и възраждане на Народните читалища, като средища и стълбове на духовността.

-Какви лични ангажименти поемате към Ямболска област?

-Хората на изкуството сме родени с мисия да пръскаме познание и да обогатяваме духовността.

Моите приоритети са:

  • Приходите от творческа дейност да остават в културните институти;
  • Запазен дял за българска продукция в медиите;
  • Национално обединение за съхраняване на българската култура и патриотичното възпитание.

– Защо да ви подкрепят избирателите на 4.04?

-Вярвам в доброто у хората, мисля че съм верен приятел и се опитвам да бъда добър родител. А дали успявам, ще кажат хората, които ме познават. Не са ми присъщи лъжата и предателството. Вярвам, че хората, които искат промяна, ще подкрепят “БСП за България“ с номер 4.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

1 Comment to “Парламентарни избори 2021 – Божидара Божилова, кандидат за народен представител от „БСП за България“: Да върнем духовността”
  • анонимен
    March 24, 2021 - Reply

    С номер 28 за пореден път ще победим.

Leave a reply