Парламентарни избори 2017: Откровен разговор по културно-просветни въпроси в Болярово

IMGP0270Предизборната среща на дейците от културно-образователния сектор с кандидатките за народни представители от община Болярово Нина Терзиева и Елена Анева („БСП за България“) се превърна в искрен и несъмнено ползотворен разговор. В конферентната зала на НЧ „Възраждане – 1912 г.“ – град Болярово на 14 март 2017 г. множество учители и административни кадри от училищата и детските градини, читалищни секретари, председатели на читалища, както и общински съветници уважиха тази важна за тях среща по актуални проблеми, свързани със състоянието на съвременното българско образование и родната ни култура.

IMGP0289Присъстваха също председателят на Общински съвет на БСП Ангел Тодоров, кметът на община Болярово Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, както и Мария Чанева – секретар на общината.

Срещата откри водещият – актьорът Кольо Пехливанов, чието встъпление прозвуча патетично и вълнуващо. А после предостави думата първо на госпожа Анева. В своето изявление пред аудиторията тя визира актуални моменти от програмата на БСП, касаещи промени в бъдещото развитие на образованието и културната ни политика. Изрази и свои становища по разглежданите теми.

IMGP0272Обръщайки се към присъстващите в залата, младата Нина Терзиева първо благодари на своите учители, а и на преподавателите на своите деца – за благородния им труд, човечност и всеотдайност. А после акцентува върху въпроса какво трябва да бъде днешното образование, за отговорността на законодателната и изпълнителната власт. Изтъкна благодатната роля на реализираните проекти в тази насока, а и положителната културно-образователната политика на общинското ръководство – вече години наред.  С въпроси и изразяване на интересни становища се включиха редица присъстващи: преподавателят Димитър Дичев в ОУ „Стефан Караджа“, Мария Маринова – дългогодишен, мъдър и принципен педагог (СУ „Д-р Петър Берон – град Болярово), Калина Гюрова, директор на ДГ „Здравец“- Болярово и принадлежащите филиали, както и кметът на село Голямо Крушево Костадин Иванов, председател на НЧ „Възраждане“ – град Болярово. Изслушвайки техните концепции и тревожни разисквания, кандидатките за народни представители взеха отношение по разискваните проблеми, споделяйки с какво биха допринесли за евентуалното им разрешаване, ако бъдат удостоени с доверието на избирателите. А призивът на господин Ангел Тодоров бе да бъде подкрепена БСП, за да работи занапред за поправяне на съществуващите IMGP0277недъзи. Кметът на общината Христо Христов изтъкна преимуществата за нашата община, ако имаме избран депутат – човек изключително образован, млад и перспективен, който притежава висок професионализъм и всички останали качества за изява като Нина Терзиева. В своето финално обобщение г-н Христов определи тази среща като полезна и ангажираща. Защото чрез образованието и културата се формират нравствени ценности в душите на подрастващите.

 

IMGP0285 IMGP0281 IMGP0252

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

Leave a reply