Парламентарни избори 2017: Коалиция “Реформаторски блок – глас народен” представи кандидатите си

222„Тези парламентарни избори ще са битка за бъдещето на страната ни и нашето лично бъдеще. Това ще е избор за европейска модернизация и просперитет на България.  Всеки от нас трябва да си даде ясна оценка в каква посока иска да вървим и да направи своя съдбоносен избор.”  С тези думи  на ген.  Съби Събев беше открита предизборната кампания на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” в 31 избирателен район – Ямбол. Пред пълната със симпатизанти и съмишленици зала на НТС  застанаха и кандидатите за народни представители на коалицията.

17195172_10206830345957296_670251300_oВодач на листата е ген. Съби Събев. Той е роден в с.Жельо войвода. През 1975 г. Завършва  Военно-въздушното училище “Георги Бенковски”, с. Долна Митрополия с гражданска специалност – “инженер по радиоелектроника”. През 1982 г. се дипломира във Военна академия “Г. С. Раковски”  с магистърска степен по военно дело.

333Ген.  Събев е завършил оперативен курс във Военна академия “Юрий Гагарин” на Руската федерация. През 1994 г. се дипломира от Военно-въздушния колеж на ВВС на САЩ.

В професионалната си кариера ген. Събев е оглавявал  щаб на авиационна ескадрила, полк и дивизия, бил е зам. началник щаб на авиационен корпус, последователно е ръководил оперативно управление в щаба на ВВС, Главно оперативно управление  и  управлението за стратегическото планиране в ГЩ на БА.

«Днес България се нуждае от силна държава, икономика с бързи темпове на растеж и модерен патриотичен идеал.  Ние не участваме в състезанието на обещания. Наши главни приоритети са икономиката и образованието, защото само със силна икономика и образовани хора ще повишим доходите и пенсиите на българските граждани. Други наши приоритети са здравеопазването, съдебната реформа, борбата с корупцията и престъпността и сигурността.”, каза пред присъстващите още ген. Събев.

Втори в листата е добре позната личност в Ямбол и областта. Павел Додов е управител и съсобственик на най-голямата верига хранителни магазини на територията Ямбол-Сливен, с грамоти за Инвеститор на годината през 2008 и 2012 г. за Ямбол град и област, неколкократно награждаван през годините от ЯТПП за особен принос в икономиката на региона, създател е на търговска марка и ноу хау, активен създател на търговските процеси за последните 26 г. в региона.

Възпитаник е на МГ „Ат.Радев”. С диплом „Доктор по икономика“ и хоноруван преподавател в СА „С.Д.Ценов” – Свищов със специалност „Финанси” , притежава магистърска степен „Корпоративен мениджмънт”, има диплом по „Икономика на търговията“ от факултет на ТУ – Габрово.

„Заставаме пред вас с ясното съзнание за отговорността, която поемаме и трудностите, които ни очакват не само по време на кампанията, но и по пътя на реализирането на основните цели на Реформаторски блок. Ако спечеля доверието на избирателите ще работя за реализирането на приоритетни за Ямбол и областта идеи”, сподели Павел Додов при представянето си.

Трето място в листата заема един изключителен специалист и уважаван лекар –  д-р Георги Стефанов, специалист по обща и съдова хирургия в МБАЛ „СВ.Пантелеймон”  – Ямбол.

В периода 1990-2011 г. е главен асистент в клиники по обща и съдова хирургия към медицински университет-Варна. Има повече от 50 публикации в национални и международни списания, с десетки участия в национални, балкански и европейски форуми и конгреси. Бил е национален консултант по съдова хирургия повече от 10 г.

Четвъртото място в листата е за  Жени Колева Петрова.

Родена в Ямбол. Завършва средно образование в ямболски техникум по хранителна промишленост. С диплом за висше образавание от  ”Колеж по мениджмънт, маркетинг и търговия”- София, по същата специалност завършва магистратура в ”ИЕК-Омирос” – Атина. С диплом по специалност ”Финанси и банково дело”.  Има педагогическа квалификация, завършена във факултет “Техника и технологии” в Ямбол.

Един млад човек – Васко Стоянов Стоянов, заема пета позиция в кандидатската листа. Той е на 24 г., несемеен. Роден е и живее в Ямбол.

Завършил средното си образование в ПТГ “Иван Райнов”, а по-късно се дипломира в ТУ – Габрово, специалност “Компютърни технологии в машиностроенето”. В момента изучава ” Публична администрация” в Университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас. Работи като Младши мениджър ” Застраховане и финансови услуги”.

Шесто място в листата заема  Стойчо Андонов Тодоров.  Още един млад човек, който е роден и живее в Ямбол. През 2002 г. завършва средно образование в Гимназия “Васил Левски”.  Завършва висше образование от Юридически факултет на СУ “ Св.Климент Охридски”,  специалност “Право” –магистърска степен.

Работил е като юрист в нотариална кантора  в Ямбол. От 2014 г. до настоящия момент е адвокат на частна практика в АК- Ямбол.

Кандидатите на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” се обединиха около това, че ще работят за превръщането на България в страна с европейско качество на живот, с върховенство на закона и модерна демокрация, гарантираща тяхната сигурност и права.  Те ще работят в посока защита на националните интереси и идеали и ще ги отстояват със самочувствие и успех.

КП ”Реформаторски блок – Глас народен” с номер 21 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

Leave a reply