Парламентарни избори 2017: В село Пчела очакват обнадеждени промяната

IMGP0589Това видя в очите на всеки един от жителите, уважили с присъствието си срещата кандидатът под номер шест в листата на коалиция „БСП за България“  Нина Терзиева. Тя им разказа, че също иска промяна и няма да се примири с това да пренебрегват малките общини. Защото ние сме най-малката община в област Ямбол, а село Пчела е в община Елхово – несъмнено с повече възможности за развитие. Но се усеща и вижда един застой и липса на надежда дори. Госпожа Терзиева сподели колко труд полага вече пет години като заместник-кмет, а и десет преди това на други позиции, за да може хората в община Болярово да не усещат толкова остро липсата на държавата, да живеят по-добре. Разказа за силната социална политика, проектите, по които се работи под нейно ръководство, включително и за подобряване на инфраструктурата, безплатната храна, доставяна чрез проекта за обществена трапезария, за помощ в дома чрез проект „Независим живот за жителите на община Болярово“ и разбира се, осигуряване на заетост. Липсата на подобна грижа в това село видимо личеше – от лошия път, по който се стига до селото, до отчаяния вид на младите хора и дечицата им.

IMGP0591А шанс за промяна има, увери ги най-младата дама в листата от община Болярово, представител на гражданската квота. Както може да полага усилия общинското ръководство, начело с кмет социалист, с минимални средства и ежедневно търсене на решения за десетките проблеми, така може да се подобри и цялостното управление. Стига хората да повярват и да дадат шанс на хората, носещи промяната. Каквато е младата госпожа Терзиева.

Тя сподели с хората за големите възможности на разработената целенасочена инвестиционна програма за подкрепа на развитието на редица региони, включително и на Странджа-Сакар. В разработването на програмата е участвала и тя и там се дават решения и начини да се развиват пет общини, сред които и нашите две – Болярово и Елхово. При идването на едно ново правителство през следващия месец, ще се работи по нея, предимство ще й даде управление на социалистите.

Хората от община Елхово нямат свой представител в листата, те могат да изберат кой от всеки един кандидат символизира за тях промяната. И навярно част от тях видяха в Нина Терзиева шанс за промяна, защото тя несъмнено е лице на бъдещето.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

Leave a reply