Парламентарни избори 2017: „БСП за България“ откри предизборната си кампания в община Болярово

DSC05316С представяне на листата с кандидати за народни представители на „БСП за България“  на 1 март бе открита предизборната кампания на коалицията в община Болярово. Всички граждани и кандидат-депутати бяха посрещани на входа на читалището в общинския център с мартеница, трибагреник и календар. Всеки от кандидатите бе представен със своята достойна житейска и професионална биография, всеки имаше възможност да сподели мотивите си да се включи в листата.

Водачът Кристиан Вигенин благодари на община Болярово за излъчените две дами 1кандидатки в листата. „Те имат сериозен принос в тази кампания, защото Елена Анева като кмет на село Воден, и Нина Терзиева като заместник-кмет на община Болярово са хора, които ежедневно се сблъскват с проблемите на хората. Само с разбирането на техните проблеми можем да направим така, че България да стане успешна държава, а хората да живеят достойно“, отбеляза той. Кристиан Вигенин обеща повече конкретна информация да бъде предоставена по време на кампанията, включително и за програмата „Странджа-Сакар“, която благодарение на боляровските представители на местната власт и на Атанас Мерджанов е част от програмата на БСП за изборите. „Нашата цел е България отново да бъде 8 милиона и нито един от тези 8 DSC05326милиона граждани да не бъде под прага на бедността – една амбициозна, но постижима цел“, заяви още водачът на листата.

Вторият в листата Николай Пенев отбеляза, че години наред в община Болярово се регистрира висока подкрепа за политиката на БСП. Разликата между нас и ГЕРБ е, че ние имаме кауза, отбеляза той.

„Да възродим българския дух! В истината за промяната е нашето спасение“, призова третата арх. Даниела Сивкова.

„Доверието се печели и губи лесно. Заставам за трети път пред вас с чувство на огромна отговорност“, сподели следващият Кирчо Карагьозов.

DSC05351Естествено и логично специално внимание бе отделено на местния кандидат Нина Терзиева. Тя е родена е през  родена 1975 г. , магистър е по икономика от Икономически университет-Варна. Притежава магистърска степен по публична администрация от Бургаския свободен университет. Цялата й трудова кариера е на територията на Болярово. Започва работа през 1998 г. в общинска служба “Земеделие и гори“ – Болярово, като секретар. От 2004 г. работи като в община Болярово като младши и старши експерт общински проекти. 2008-2012 г. е началник отдел „Общински проекти“. От януари 2012 г.до момента е заместник-кмет на община Болярово. Семейна, с 11-годишна дъщеря и син на 8 г. Председател на дружество „Русофили“ за община Болярово. Владее английски и руски език. Тя е от гражданската квота. „Досега съм работила за вас, обещавам да го правя и за в бъдеще, независимо къде се намирам и какъв пост заемам. Казват, че сме малка община. Кое ни е малкото – грижите ли, или нашите тревоги, или нашите мечти? Ние не сме малки. Ние заслужаваме своите мечти“, бяха част от думите, с които тя се обърна към своите съграждани.

„Вярвам, че ще спечелим тези избори и БСП ще реализира своята младежка програма, за да оставаме младите да живеем тук в България, да създаваме семейства и да отглеждаме тук децата си“, заяви седмият в листата Владимир Стоев.

За качествен живот чрез преодоляване на бедността, като се повишат пенсиите, трудовите възнаграждения; да има активна инвестиционна програма „Странджа-Сакар“ за региона; да има безплатно здравеопазване , се обяви последната в листата – Елена Анева, вторият представител на община Болярово и кмет на село Воден.

DSC05368След представяне на кандидатите за народни представители, дойде ред да бъде чут гласът на отсрещната страна – на самите боляровци. Кметът на общината Христо Христов отдели специално внимание на програмата „Странджа-Сакар“, която е изготвена по предложение на кметове на гранични общини, включително и на собствения му екип, сред които е и кандидатът за народен представител Нина Терзиева. Програмата засяга общините край границата – от Малко Търново до Тополовград, тя е за около 72 млн. лв. за трите общини и в нея има конкретни мерки. Приоритетно трябва да се помисли върху демографския срив в държавата и в частност в крайграничните общини, акцентира Христов. Защото каквито и добри неща да се правят, на първо място винаги трябва да е човешкият потенциал. Той сподели, че съществува план, ако ГЕРБ спечелят изборите, да бъдат закрити малките общини, а това не е полезно и не бива да се допуска. „На президентски избори в община Болярово имахме 1682 гласа, този път ще бъдат малко повече. Знам позициите на хората, всеки ден съм сред тях. Този път предложихме две конкретни наши представителки – изключително качествени жени – с опит, с мъдрост, с младост, интелигентност. За пръв път Болярово имаме уникален шанс да направим един много правилен и конкретен избор“, отбеляза кметът Христо Христов.

DSC05384Много топли думи бяха казани от боляровци за Атанас Мерджанов, думи на благодарност за направеното от него за хората и населените места в общината. А той от своя страна отбеляза, че всичко постигнато е резултат на съвместната работа с местните хора.

Говориха председателят на ОбС на БСП в Болярово Ангел Тодоров, Мария Маринова – председател на общинското ръководство на БЗНС „Ал. Стамболийски“, много граждани. Те засягаха различни болни теми – престъпността и нуждата от сурови наказания, необходимостта училището в с. Стефан Караджово да стане защитено и пр. На финала имаше концерт, изнесен от фолклорен състав при читалището в Елхово.

DSC05373 DSC05375 DSC05394 DSC05397

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :

Leave a reply