Парламентарни избори 2014: Социалистите представиха предизборната си листа в част от населените места в община Болярово

IMGP2375Пред жителите на три от населените места на община Болярово – Малко Шарково, Ружица и Вълчи извор, бе представена листата от кандидатите за народни представители на „БСП – лява България” за Ямболска област. Определено 31- ви многомандатен избирателен район – Ямбол е с отлично познати кандидати на жителите на всяка община. Те са доказали се личности и това прави кандидатурите наистина силни и успешни.

 

IMGP2361Лидерът на общинската партийна организация Атанас Дженков представи пред дошлите на срещата и в трите населени места всеки кандидат, разказвайки накратко да него, след което даде думата на тези от тях, които лично присъстваха – Елена Анева, София Минева и Катя Георгиева. Гост на предизборната среща бе и дългогодишният общински кмет и заместник-председател на общинския партиен съвет Христо Христов. Присъстваше и заместник-кметът Нина Терзиева, която е добре позната на населението с успешната си работа по всеки един проект и отличен специалист в ресорите, за които отговаря. Кметските наместници на селата също бяха на срещата.

IMGP2364Елена Анева, дългогодишен кмет и кметски наместник на Воден, психилиг по образование, член на Националния съвет на Обединението на жените – социалистки, първа се обърна към жителите, уважили срещата. Тя заяви, че винаги е знаела, че правителството на Пламен Орешарски е направило изключително много , но готвейки речта си и проучвайки подробно постиженията при кратката му управление, се е убедила,че всъщност този експертен кабинет е направил изключително много. Спря се на повишаването на доходите: увеличението на майчинството, детските надбавки за второ дете, помощта за първокласниците, увеличението на пенсиите(връщане на швейцарското правило), коледните и великденски добавки и още куп други постижения в бизнеса и икономиката.

IMGP2387Тази листа, заяви госпожа Анева, е баланс между опита, младостта и мъдростта. Говори за приоритетите на социалистите – социалната политика, реформи в здравеопазването и предвиденото в платформата по отношение на енергетиката и икономиката, осигуряване на заетост, преодоляване на бедността и много други заложени в нея идеи, осъществими единствено, ако социалистите са мнозинство. Подчерта каква чест за нея е да е в листа с водач, доказал се пред цялата страна като общественик и политик като Атанас Мерджанов.

София Минева, като педагог, с дългогодишен стаж в областта на културата и образованието, наблегна на постиженията в тези области на правителството на Пламен Орешарски. Цифрите и фактите са известни и говорят сами по себе си, но тя подчерта част от тях.

About the Author :