Парламентарни избори 2014: В деня на Съединението социалистите откриха предизборната кампания в община Болярово

IMGP1679Датата 6 септември 2014 година избраха социалистите за откриването на предизборната си кампания в община Болярово. Мястото бе село Шарково, тъй като по повод земляческата среща, имаха възможност да присъстват повече хора от общината. А освещаването на храма лично от Негово високопреосвещенство сливенският митрополит Йоаникий в същия ден също бе добра поличба.

Освен жители и гости на общината от почти всички населени места, на официалното откриване на предизборната кампания по повод предсрочните парламентарни избори бяха кметът на общината Христо Христов, секретарят на общината Мария Чанева, своеобразният домакин – кметският наместник на село Шарково Иван Стоянов, председателят на Общински съвет – Болярово (и общински партиен лидер) Атанас Дженков, заместник- председателят на Общинския съвет Димитър Драгоманов, общински съветници, кметове и кметски наместници, представители на други институции.

Водачът на листата на коалиция „БСП – лява България” Атанас Мерджанов поздрави всички с навършването на 129 години от Съединението на България. Като призова присъстващите да потърсят смисъл в историческите послания на тази дата, да бъдат по-единни – това сега е нужно на народа, а не разединение и политически борби. Само, съзнавайки кое е най-доброто бъдеще за страната ни, можем да се поучим от миналото и да вървим напред. Платформата на социалистите ще стои най-близо до хората, убеден е добре познатия и обичан кандидат за народен представител с родови корени от село Странджа, община Болярово.

Със топли чувства към родния си край, той (заедно с колегите си) посети новоосветения храм „Успение на света Богородица” и дари икона от името на всички кандидати в листата, палейки свещичка за здраве, щастие и успех на всички тях и близките им.

Представителите на листата на социалистите са добре познати лица на всички в областта, стана ясно и на жителите на общината. Всеки от тях представлява своята община и се е доказал с делата си и всеотдайната работа в дадената сфера на дейност.

Освен добре познатият и един от най-успешните народни представители в четири парламента Атанас Мерджанов, присъстваха и Кирчо Карагьозов (народен представител в 42-рото Народно събрание), Катя Георгиева (член на ИБ на ОбС на БСП – Ямбол) и двете представителки на общината – София Минева (гражданска квота) и Елена Анева. Няма вероятно човек от общината, който да не познава двете дами – активни обществени деятелки от години в община Болярово.

София Минева е лицето на всяко културно мероприятие в общината. Началник на отдел „Хуманитарни дейности и европейски програми” в община Болярово тя е организатор и често на всеки празник и на множеството културни мероприятия в общината. Филолог по образование, работила като преподавател по български език и литература, дългогодишен директор на боляровското, общественик, председател на общинската организация на БЧК – много са сферите на дейност на представителя на гражданската квота.

Елена Анева освен дългогодишен кмет и кметски наместник на село Воден и психолог по образование е и член на НС на Обединението на жените-социалистки. Всички познават дейната и инициативна госпожа Анева освен като успешен дългогодишен кмет и като общественик и партиен деятел. Тя, заедно със София Минева, присъства на официалното откриване на предизборната кампания на левицата на 5 септември в Националния дворец на културата в столицата.

„Достоен живот в справедлива държава. Възможен е!” и слоганът на социалистите в тази кампания. Много силни думи, изпълнени с надежда за по-добро бъдеще. А платформата, която ще предложат ще посочи начинът, по който това ще стане реалност.

Лора Величкова 

About the Author :