Парламентарни избори 2014 – БСП – Стралджа тръгва към изборите с увереност: „ Ще победим с бюлетина № 22!”

DSC_3931С деветосептемврийско настроение, с уважение и преклонение пред загиналите за свободата на България, с ведрина и оптимизъм, с тракийски песни и танци стартира предизборната кампания в Стралджа на  коалиция „БСП- лява България”.

В слънчевия септемврийски ден стралджанските кандидати за народни представители от листата на „БСП-лява България”  Митко Андонов, кмет на общината и Янко Добрев, младежки лидер, политолог и специалист от общинска администрация, заедно със свои съпартийци, съмишленици, приятели и симпатизанти поднесоха венци и цветя пред паметните плочи  на партизаните от  Стралджа.  За историческото значение на датата 9 септември 1944 г., за идеала, който не умира, за поуките от суровите изпитания, за незабравата на миналото говори в своето слово Мария Толева, председател на ОбС на БСП. „ Нашият празник е празник на обществото, защото с  историческата дата ние посочваме бъдещето на България”, каза тя. Всички присъстващи получиха специално подготвена диплянка  „Минало, памет, незабрава” с посвещение на 70-годишнината от 9 септември 1944 г.

Минути по-късно на оживения площад започна митингът за представяне кандидатите за народни представители от коалиция „БСП – лява България”. Усмихнати, с настроение и увереност в изборната победа сред хората бяха всички от листата начело с водача Атанас Мерджанов. Стискайки десницата на млади и стари  те получиха подкрепата на населението на Стралджа и общината, дадоха своите обещания за готовността да работят за една силна, просперираща, социална и справедлива лява България.

Мария Толева , председател на ОбС на БСП Стралджа, първа приветства участниците в митинга, първа изрази горещата си увереност, че избраниците на БСП и коалиция заслужават доверието, че имат силата, куража, готовността, уменията да водят България напред. При представянето всеки един от листата приветства стралджанци, изразявайки благодарността за подкрепата. Множеството изслуша с внимание най-младия представител в листата Янко Добрев, който развълнувано сподели какво точно го мотивира да бъде сред кандидатите за народен представител. Той не пропусна да изрази гордостта си, че е редом с такива партийни лидери, политици, държавници, общественици като Атанас Мерджанов, Кирчо Карагьозов и всички останали. Той подчерта и уважението си към кмета на община Стралджа Митко Андонов, пети поред в листата на БСП. Очаквано стралджанци посрещнаха със заслужен интерес обръщението на г-н Андонов. Както винаги той намели верния тон, за да мотивира своите привърженици, симпатизанти, съграждани да излязат и да гласуват с бюлетина  22. Не пропусна да отбележи, че възходящото развитие на общината през последните 11 години  се дължи на една добре организирана съвместна работа в общината от общински съветници, кметове и км. наместници, културни деятели, творци, представители на  читалища, спортни  деятели, ловни дружинки, младежки, женски и други неправителствени организации. Сила, която г-н Андонов  вярва, че ще се пренесе двойно и тройно сега за спечелване изборите за народни представители.

Ръкопляскания съпроводиха изказването и на водача Атанас Мерджанов, „политикът, държавникът с огромен опит, човекът, който, без да афишира, многократно е помагал на общината, на хората от града и селата”, както го представи кметът Митко Андонов. Разбира се, познавайки добре стралджанци г-н Мерджанов за пореден път изрази увереността си, че както и досега изборите тук отново ще бъдат спечелени от БСП.

Сред присъстващите на площада бяха съветници, кметове и км. наместници, представители на различни неправителствени организации от града и селата, ветерани, млади хора, деца. Знамена на България се развяваха, червени кърпи грееха по раменете. И най-често пожеланието беше „Ще победим! С номер 22!”

About the Author :