Парламентарни избори 2014: БСП иска доверие за достоен живот в справедлива държава

DSC01157SС концерт спектакъл, зареден от младостта и енергията на танцьорите от НУФИ „Филип Кутев” – град Котел и с концерт на „Тоника” откри предизборната си кампания коалиция „БСП – лява България” в Ямболски избирателен район. Откриването стана на знаковата за социалистите дата 9 септември и премина под знака на 70-годишнината му.
В пространството до фонтана на централната алея в парка се събраха стотици радетели на лявата идея, за да видят представянето на листата и да чуят посланията на кандидатите за депутати.
„Поклон пред строителите на Ямбол и на Ямболски окръг, които с интелекта, ума и сърцето си с трудовите си ръце създадоха всичко онова, което има регионът и днес. За тези 70 г. се оказа, че България е изградила толкова много икономически, енергийни, космически, интелектуални, книжовни, културни мощности и фондове, които трудно 25-годишната ни демокрация може да заличи и това е предизвикателството към нас”, започна обръщението си към присъстващите водачът на листата Атанас Мерджанов. Той изтъкна, че не БСП е виновна за късия хоризонт на правителството на Орешарски, защото те не се отклонили от социалната им програма, а ГЕРБ и ДПС не са пожелали тя да бъде продължена. Мерджанов припомни, че след 10 ноември политолозите са увещавали, че трябва да има повече общество и по-малко държава, а сега след тежките бедствия всички се питат защо държавата я няма. „Държавата сме всички и тези, които управляват и тези, които гласуват, затова трябва не да се сърдим, а да мислим, когато избираме”, допълни още той и призова хората да ги подкрепят, за да „разочароваме убедително тези, които вече са прогнозирали изборната победа на ГЕРБ и са скалъпили управляващите коалиции”.
DSC01154SВодачът на листата изрази увереност, че на 5 октомври българските граждани ще отсъдят ясно и разумно. „Заради тази светла идея – достоен живот в справедлива държава, БСП ще постигне солиден резултат на изборите, но затова е нужна мощната подкрепа на избирателите, за да направим разумни и добри неща за България”, каза още той.
Вторият в листата юристът Кирчо Карагьозов увери, че представителите на коалиция „БСП – лява България” ще продължат да се борят за изграждане на силна, справедлива, правова държава, която отстоява интересите на гражданите си, за изграждане на законодателство, което да защитава интересите на обикновения човек, а не интересите на капитала и на олигархията.
Третият кандидат за депутат, който е представител на коалиционния партньор БЗНС „Ал. Стамболийски” Иван Георгиев изтъкна, че коалиция е за икономически силна държава, която е не само регулатор, но и инвеститор, която да насърчава силна икономика, силна енергетика и силни земеделие и туризъм.
Единственият представител на Ямбол в листата, която е на четвърта позиция, Катя Георгиева заяви, че ще направят всичко възможно да възвърнат доверието в българската политика. „Ще работим за преборване на бедността, неравенствата и корупцията, но се нуждаем от вашата подкрепа, доверие и енергия. Ще докажем, че лява България е възможна”, обърна се тя към присъстващите.
Петият в листата кметът на Стралджа Митко Андонов подчерта, че коалицията е за силна държава, за развитие на регионите, за намаляване на различията между тях и за подобряване живота на хората.
На шесто място е представителят на гражданската квота София Минева от Болярово, която акцентира върху приоритетите на коалицията за образование.
На седмо място в листата е най-младият представител на социалистите Янко Добрев от Стралджа, а осма е дългогодишният кмет и кметски наместник на Воден Елена Анева.
Кандидатите за народни представители си поставят амбицията да са първа политическа сила в Ямболски избирателен район.

About the Author :