Парите от обира на охранителите са застраховани

OBSTINA_YambolОбщина Ямбол има валиден договор с охранителната фирма и Общинска банка, съобщи за „Неделник” секретарят Антон Кабрански по повод на скандалния обир на охранители, който стана на 5 март на пъпа на Ямбол, пред общината, минути след 18 часа, докато пред Мола се вихреше концертът на Фолклорен ансамбъл „Тунджа” за започването на „Кукерландия”, а централният площад гъмжеше от хора.
Припомняме, че охранители, които пренасяли торба с 80 000 лв. от общината към Общинска банка, били ограбени от двама с обикновени качулки на суичери на главите си.
Обирът е станал на малкото разстояние между входа на общината и входа на Общинска банка. Самите охранители имат немалка вина за случилото се. Те не се движели по двама в пакет, както изискват инструкциите, а единият вървял сам напред, а другият назад след него. Нямали осигурен охранителен периметър, не били въоръжени.
Затова както си вървял с торбата с парите единия, нападателите я дръпнали от ръцете му и избягали.
Според достоверна информация камерите на Общинска банка са засекли нападателите, но официалната информация от прокуратурата е само, че продължават активни издирвателни действия.
Охранителната фирма, която пренася парите на община Ямбол, е „Бургас инк”, а нейн представител в Ямбол е бившият общински съветник в „Тунджа” и атакист Енчо Кенаров. От общината заявиха, че фирмата ги уверила, че парите са застраховани и в момента е в процес на подготвяне на документацията, която изисква застрахователя. Не е ясно обаче колко време ще трае цялата процедура и кога реално парите ще бъдат върнати на общината.

About the Author :