Парадоксът – такса смет!

2. Мариета Сивкова - БСП0В Ямбол  такса смет първо е приета незаконно и второ –  размерът й е изкуствено и нарочно, а  вече оказва се и незаконно завишен.

Преди няколко дни Правителството им в оставка внезапно /за непосветените/ намали  размерът на отчисленията за обезвреждане на отпадъци  на регионални и общински депа.

Парадоксът, за нормално мислещите хора е,  че същото им Правителство в оставка даде срок за определяне на размера на таксата –  31 декември  2016 г. И същото това правителство в оставка 3 седмици по-късно  прие изменение на параметрите, формиращи размера й.

И сега, оказва се, на практика, че  във всички общини размерите на такса смет са определени при по- висок размер на отчисленията за депониране на отпадъци.

В Ямбол например е определен  разход от 761 400 лв ,  при размер на отчислението 47 лв/т.

След  намалението  на размера на отчислението на 40 лв/т, изчисленият разход се намаля на 648 000 лв.

Оказва се, че общината ще събере   със 113 400 лв повече от гражданите и срещу тези пари няма да направи разходи, а законът не разрешава през годината да се променя  размера на такса смет.

Бъркат по- дълбоко в джоба на гражданите, защото не си правят труда онези, в Правителството, да се координират! А може би от некадърност правят сериозни грешки, но  всичко е за наша сметка!

И да не ни говорят, че много мислят за  гражданите! Демагози в оставка.

инж. Мариета Сивкова

общински съветник в Общински съвет Ямбол

About the Author :

1 Comment to “Парадоксът – такса смет!”
  • Иван
    January 25, 2017 - Reply

    Тази жалка женица няма ли да спре с плювните си. Какво е направила за Ямбол – нищо! За община “Тунджа” видяхме. Изгониха я. Ямболлии вече няколко пъти й казаха НЕ НЕ и НЕ. Стига сте й слагали тъпите писания. Ако си мисли, че по този начин може и да стане кмет, жестоко се лъже. Това нейното вече е ДИАГНОЗА. Делник, моля ви спрете да ни навирате тази болна жена, която няма нищо общо с Ямбол. Шета си само на селския недоинтелект и мечтите си за власт.

Leave a reply