Паметна вечер за Димитър Яръмов в Елхово

Dimitar YarumovНа 27 ноември 2015 г. в НЧ „Развитие-1893” – Елхово се проведе паметна вечер,  посветена на един от изтъкнатите български белетристи Димитър Яръмов, родом от село Кирилово, община Елхово.

На срещата присъстваха дейци на образованието, секретари на читалища, библиотечни дейци, общественици, приятели и почитатели на незабравимия творец.

Обзорно слово за творческия път на Димитър Яръмов прочете литературният критик Димитър  Бечев, директор на Регионална библиотека „Георги Раковски” – Ямбол.

Спомени за уникалното творческо присъствие на Димитър Яръмов в българската литература и приноса му за литературния живот в Ямболския регион споделиха поетът Тенко Тенев и белетристът Любомир Котев.

От страна на домакините участваха Борис Янев, Димитър Матев, Янка Атанасова, Йовка Димитрова, Вела Попова, както и братът и племенницата на писателя.

В края на вечерта председателят на Дружеството на писателите Тенко Тенев връчи от името на Съюза на българските писатели и на писателското дружество в Ямбол подари екземпляри от мемоарната книга за Димитър Яръмов „Последният автентичен писател на българското село”, както и книги от ямболски творци.

Организатори на творческата вечер бяха Дружеството на писателите в Ямбол и НЧ „Развитие-1893”, гр. Елхово.

 

 

 

About the Author :