Пак 17 гола от есента….

Borko_poslПредставянето на „Лудогорец” в групите на Шампионската лига започна да напомня оная серия на „Левски” от преди години, която породи лафа „17 гола от есента”. Тогава „сините”, както сега тимът от Разград, бяха в жестока група – „Барселона” и „Челси” само да си припомним, е предостатъчно. „Левски” игра мъжки, направи и хубави минути, ала все падаше с големи резултати.

Сега същото се случва и на „Лудогорец”. Воденият от Георги Дерменджиев отбор също играе със сърце, има своите петнадесет-двадесет добри минути , ала и в сряда в Лондон инкасира от „Арсенал” 6:0, както всеки читав българин знае, дори и да не е гледал мача.

Отдавна българските клубни шампиони не излизат с повече от трима-четирима наши футболисти – действа се с дузина чужденци. Някои от тях много добри, ала зависи срещу кого ще излязат на терена. В сряда вечерта се видя, че поне срещу „топчиите” от Лондон не ставаме за солиден противник.

Не ставахме за такъв и при гостуването в София на „Пари Сен Жермен” преди две седмици. Явно след половин час игра много скъпите селекции си казват тежката дума. Ако са правени от големи треньори, разбира се, защото сме виждали и играчи за един милиард  евро на терена, които не стават за нищо.

Вратарят Владислав Стоянов, Светослав Дяков и Веселин Минев само бяха българските футболисти, излезли срещу „Арсенал”. Не бяха много и английските състезатели в „Арсенал”- отдавна и на Острова не се гнусят да купуват на едро легионери.

Място за трагедии няма, макар да се очертава оная есен, в която „Левски” отнесе 17 гола през есента…

Борислав Ненов

About the Author :

Leave a reply