Пак оставка на президента Илия Илиев

илияЗа пореден път, (ако някой ги брои, може да се окаже, че това е малък рекорд) президентът на футболен клуб „Тунджа 1915” Илия Илиев подал оставка.

Дали обаче тази оставка е подадена пред Общото събрание на клуба, или пред Управителния му съвет, изобщо не е ясно.

През зимата Илиев отново приложи този сюжет, като преди това разтръби, че поради липса на пари, не може да издържа „Тунджа 1915”.

И че го подарява…На някой, който желае да поеме ръководството. После се оказа, че Илия Илиев ще се бори да остане тимът в Югоизточната „В” група и заяви, че всъщност той си е действащият президент, така че продължава да върши работата си.

Ако трябва да сме точни, в крайна сметка за оцеляването на мъжкия отбор в трета дивизия помогна най-вече община Ямбол, която наруши правилата, по които се субсидират спортните клубове, и приведе 20 000 лева на пожар.

Какво даде ръководството на футболен клуб „Тунджа 1915” не стана ясно, същото бе положението и с парите, осигурени от президента Илия Илиев.

Не е лесно, разбира се, да се осигуряват финансовите средства за клуб, който има и мъжки тим и той играе не в „селската група”, а в трета дивизия. Но аз не помня, някой да е карал насила Илиев да поема президентския пост.

Напротив, някогашният нападател на „Ямбол” много силно желаеше да води клуба, заявявайки, че основно ще наблегне на промяна в детско-юношеската школа. Такова нещо не се получи, за съжаление. При децата и юношите наши специалисти почваха и после напускаха, обяснявайки, че не получават с месеци заплати.

И нито една от детско-юношеските формации не постигна престижно класиране в съответната група. В интерес на истината, Илия Илиев вложи пари в оправянето на терена. Този терен, на който и предишното ръководство на „Тунджа 1915” със спонсор Жельо Петков, бе обърнало голямо внимание и в продължение на месеци подмени изцяло чимовете и пазеше игрището, за да е всичко както трябва да бъде.

Излезе в крайна сметка, че фирмата, наета за оправяне на терена, не си е свършила качествено работата…

И пак вадене на чимове, и пак пазене на терена…

Запознати с положението в Ямболска област твърдят, че и в Елхово, и в Стралджа терените са много по-добри.

А какво направи в игрови план мъжкият отбор на „Тунджа 1915”?

Изигра един много слаб сезон, като изпревари в крайното подреждане само юношите на Сливен, и ОФК „Стралджа”.

Някои от участниците в Югоизточната „В” група започнаха подготовката си за новия шампионат. Вместо да отива към същото упражнение, ямболският клуб е до кривата круша. Президентът Илиев „ подава пак оставка”, какво прави Управителният съвет май никой не знае. Не се свиква и Общо събрание.

И пак се чака общината да даде пари. Тя ще даде, както в предни сезони, малка сума.

И може и да се стигне до резила „Тунджа 1915” изобщо да не започне първенството, въпреки че догодина се навършват 100 години от появата на този спорт в града ни…

Борислав Ненов

About the Author :