Пак има ямболски баскетболист в националния мъжки тим

basketbol-pavlin-ivanov-fibaИ това лято ще има ямболски възпитаник в мъжкия национален тим. Това е Павлин Иванов, гардът, който тръгна още на 15 години от родния град за Италия, където се подготвяше при момчетата, а по-късно и при юношите и мъжете на „Бенетон”/ Тревизо/.

Селекционерът Любомир Минчев надали изненада някой с това, че Павлин попадна в списъка му , тъй като той познава отлично качествата на 23 годишния ямболлия – под негово ръководство гардът игра страхотно за държавните гарнитури на България при кадетите, а сетне и при юношите старша възраст, и при младежите.

И то в най-силната група на европейското първенство, в дивизия „А”, а не сред петия ешалон. Дори сред асовете, Павлин Иванов бе сред най-силните състезатели и това предизвика интереса и на други силни европейски клубове. Така дойде и офертата от първенеца на Черна гора „Будучност”. В отбора от Подгорица обаче нещата на Павлин не тръгнаха, той имаше и травма, и в крайна сметка се завърна в родния Ямбол.

В зала „Диана„ атакуващият гард изигра половин сезон, след което подписа с „Левски”, привлечен там от Тити Папазов, а после, след като „сините” се сринаха финансово, премина в „Берое”. Там пък наставник бе Любо Минчев – така че изненада нямаше.

Все пак Берое не беше клуб за амбициите и класата на Павлин Иванов и логично той прие офертата на „Лукойл-Академик” през юли месец 2015 година. Наставникът на студентите Тони Дечев в отминалия шампионат направи гардът от Ямбол стартов състезател и той почти нямаше на мач по-малко от 20 минути на терена.

При тоталното обновяване на националния тим, и при добрата игра на Павлин през сезона, резонно той получи повиквателна. Сега обаче трябва да се утвърди в мъжкия национален отбор, в който има и състезатели от неговото поколение, има дори и по-млади, но все пак са налице и някои стари кокали като Асен Великов и Чавдар Костов, например.

About the Author :