“Пази ме!”

BD 1009_2Днес на пешеходната пътека до ОУ “Св.Св.Кирил и Методий” в село Зимница стартира инициатива за защита на децата под надслов „Пази ме!“. Служители от РУ “Полиция” – Стралджа и деца от ЦДГ “Мати Рубенова” – Стралджа дадоха съвместно дежурство на пътя. Спазвайки правилата за безопаснст, ръка за ръка, облечени в светлоотразителни жилетки те демонстративно преминаваха пешеходната пътека. Със съдействието на полицейските служители децата отправиха своя призив към водачите на моторни превозни средства: “Пази ме!” „Аз, детето, пресичам на пешеходната пътека!”, раздавойки превантивни материали.

BD 1009_5В навечерието на новата учебна 2014/ 2015 година, инициативата цели да привлече вниманието на всички участници в движението за осигуряване безопасността на децата. Пешеходната пътека е защитена зона, но и пешеходците трябва да спазват правилата за безопасност при пресичане на пътното платно.

До края на месец септември подобни акции ще се проведат в близост до учебни заведения в различни населени места в областта.

Инициативата се провежда и в контекста на стартиралата традиционна “Акция на полицията “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”

BD 1009_3BD 1009_1BD 1009_6BD 1009_4

About the Author :