Пада възрастта на починалите, активните случаи на коронавирус намаляват

Ямбол, 14.04.2021 г.

Възрастта на последните жертви на коронавируса в Ямболска област пада. Починалите вече са 265, което представлява 4,24 % от регистрираните случаи на коронавирус в региона, които са 6248, за последните два дни новите жертви са 7.

Сред последните починали са двама мъже на 56 г., загубили битката с Ковид 19 на 13 април – единият е от Ямбол с артериална хипертония, а другия от с. Бояджик с придружаващо сърдечно заболяване. Отново на 13 април са починали жена на 62 г. от Ханово с придружаващо сърдечно заболяване и жена на 66 г. от Окоп  с хронично неврологично заболяване. И докато дургите са били с двустранна ковид пневмония и са починало от коронавирус, тя е починала с коронавирус. Битката с Ковид 19 са загубили и мъж на 75 г. от Ямбол и мъж на 83 г. от Ямбол и двамата с артериална хипертония.

Лекарите предупреждават, че състоянието на заразените с коронавирус обикновено се влошава след 5-7 ден, затова болните не бива да подценяват заразата и трябва да търсят своевременно лекарска помощ. Чести са случаите, когато болните постъпват в лечебно заведение прекалено късно и буквално за ден – два губят битката с коварния вирус.

Вчера от РЗИ съобщиха, че най-младата жертва на коронавируса в Ямболско е мъж на 29 г., а най-възрастния е на 93 г., вчера средната възраст на починалите беше 72 г., но сега ще е различна.

На фона на мрачната статистика добрата новина е, че намаляват активните случаи на коронавирус в Ямболска област. Днес те са 725 – 105 са настанени в болници, 620 са на домашно лечение. Излекувани от заразата са 5258 души, под карантина са 783.

Две групички в детски заведения – ясла и детска градини, ще бъдат поставени под карантина заради заразени деца и персонал, а един клас четвъртокласници в Ямбол също са карантинирани заради положителен техен съученик.

Увеличава се и броят на ваксинираните. В региона са поставени общо 9803 дози ваксини, от които 1887 души са с по две дози, а 6029 са само с по една доза.

About the Author :

Leave a reply