Павлин сложи точка: избра ”Лукойл-Академик” пред „Рилецо”

???????????????????????????????Ямболският възпитаник Павлин Иванов реши трансферната си дилема, избирайки шампиона „Лукойл-Академик” пред „Рилски спортист”. До преди няколко дни везните клоняха към тима от Самоков, но гардът и неговият мениджър явно са получили по-добра оферта от „шейховете”.

Възможно е и друго да е наклонило нещата към българския шампион- Павлин е изключително амбициозен и вижда себе си след време или в някой от най-силните европейски клубове, или зад океана. В този контекст на Павката му трябва мачове в силните евротурнири, а „Рилецо” не участва в тях.

Иванов, който тръгна в баскетбола под ръководството на Здравко Янчев в клуб „Тигър”, вече има солидна биография – на 16 години той бе състезател на „Бенетон Тревизо”, където игра няколко сезона за юношите на клуба. След това премина в първенеца на Черна гора „Будучност”. В Подгорица обаче нещата не се развиха добре за атакуващия гард и той се завърна по средата на сезона в родния Ямбол. През следващия сезон стана част от „Левски”, но „сините” изпаднаха във финансов колапс и Павлин премина през пролетта в „Берое”. Стара Загора не бе най-доброто място за него, въпреки че там игра под ръководството на Любо Минчев, и 22-годишният национал започна да търси нов клуб. Мениджърът му си свърши работата, и от есента Павлин Иванов ще идва в родната зала „Диана” като баскетболист на шампиона „Лукойл-Академик”.

Иванов е третият възпитаник на нашата детско-юношеска школа, който играе при „шейховете”. Преди него там се изявиха Димитър Ангелов, който напусна след скандал с треньора Жоро Младенов, както и Павел Маринов, който също не пази особено светли спомени от престоя си в Правец.

About the Author :