Павлин Иванов тръгна силно, Денис Агре дебютира за „Лукойл-Академик”

Pavlin_IvanovМакар  „Ямбол” да почива в първия кръг от новото първенство на националната баскетболна лига, наше участие в него не липсваше. В стартовия мач от шампионата, изиграл се в петък, 14 октомври, тръгналият в спорта от зала „Диана” Павлин Иванов бе титуляр за „Лукойл-Академик” срещу пловдивския „Академик Бултекс  99”. Шампионите отвяха съперника си с резултат 104:66, а Павлин вкара 14 точки за успеха, като бе на терена 18 минути.

23-годишният атакуващ гард бе почти безпогрешен в стрелбите си – той наниза от тройката два от трите си изстрела, от средната дистанция също бе стабилен, вкарвайки две от три стрелби. Бившият състезател на „Тигър”, „Бенетон Тревизо”, „Будучност”, „Ямбол” и „Берое” не сгреши при нито един от четирите си опита от линията за наказателни удари, като постигна коефициент на полезно действие 17 пункта.

Павлин Иванов, който бе в евроквалификациите стартов баскетболист и в националния мъжки отбор, започна втория си сезон с екипа на „Лукойл-Академик”, с който вече има една шампионска титла на сметката си.

Освен гардът, израснал при треньора Здравко Янчев, в състава на шампиона имаше още един състезател, свързан с Ямбол. Това е центърът Денис Агре, той изигра 12 минути за новия си клуб и се отчете с 4 точки и 3 борби. В редиците на „Лукойл-Академик” има четирима силни чужденци, там е и голяма част от националния ни тим, така че за Агре няма как да е лесно през новия шампионат.

About the Author :