Павлин Иванов твърде невзрачен в мача за Суперкупата

basketbol-pavlin-ivanov-fibaЯмболският състезател в състава на „Лукойл-Академик” Павлин Иванов направи много слаб мач в спора за Суперкупата срещу „Берое”/Стара Загора/. Атакуващият гард, който е на 22 години и тръгна в играта с оранжевата топка от клуб „Тигър” и треньора Здравко Янчев, бе стартов баскетболисти за „студентите”. Той бе на терена в продължение на 11 минути, стреля често, три пъти от далечната дистанция, ала нито веднъж не попадна в целта. Веднъж Павлин опита мерника си за две точки, но също не успя и така и завърши срещата без нито една точка на сметката си. Иванов хвана 1 борба и даде три асистенции, но коефициентът на полезно действие му е нулев.

Отборът му загуби мача за Суперкупата с 85:86 от „Берое”, който не крие амбициите си този сезон да стане шампион на България. По пет американци имаше в съставите и на двата клуба, това не е е изненада от страна на богатия „Лукойл-Академик”, но явно и в Стара Загора са развързали кесиите.

Павлин Иванов, един от най-талантливите ни млади баскетболисти, не игра за националния мъжки отбор в предквалификациите за световно първенство, поради контузия. Той е един от любимците на националния селекционер Любомир Минчев, който е начело на „Берое”, така че вероятно и занапред ще получава призовки за държавната гарнитура.

About the Author :