Павлин Иванов напуска само след 9 минути

Pavlin-Ivanov-Adidas1Доскорошният баскетболист на „Ямбол” Павлин Иванов, който премина още след края на шампионата в „Левски”, направи почти уникална бърза серия от личния нарушения при контролата на „сините” със „Сигал Прищина”.

Националът инкасира пет лични нарушения само за 9 минути и трябваше да седне на пейката. Срещу тима от Косово Павлин не бе стартов състезател, за разлика от доста предишни контроли. За кратките девет минути той все пак вкара 5 точки, даде една асистенция и спечели 1 борба, като има и 2 отнети топки.

Треньорът на шампионите от „Левски” Тити Папазов е заложил на много агресивна защита, вероятно това е довело и до изключително бързото трупане на фалове от страна

гарда Павлин Иванов.

Българският отбор надигра с разлика от 18 точки „Сигал Прищина”, в който има и американски баскетболисти. Другият ямболлия в състава на „Левски”, Димитър Ангелов, бе на терена 14 минути, реализира 2 точки, но компенсира слабата си резултатност с 3 борби и 3 завършващи подавания.

Ангелов вече е на 35 години и Тити ще разчита на него вероятно във възлови моменти,

изискващи огромен опит и баскетболна хитрост. И двете качества дългогодишният национал и капитан на шампионския „Ямболгаз” ги има, така че ще е нужен на „Левски” и през новия сезон.

About the Author :