Павлин Иванов изигра последните си минути за „Ямбол”

DSC02285aГардът Павлин Иванов изигра в петък, 2 май, последните си минути с екипа на „Ямбол”. Нашият съгражданин, тръгнал от школата на треньора Здравко Янчев, вече приключи с ангажиментите си към клуба ни, а от лятото става част от „Левски”.

Павлин, един от най-добрите баскетболисти в младежка възраст в Европа, на пресконференцията по случай идването му в „Ямбол” през зимата, заяви, че не е важно, как ще го посрещне публиката, а как ще го изпрати.

За съжаление, Павлин Иванов не можа да направи поредица от силни мачове за „жълто-сините”, макар да даде страхотни игри в някои двубои, както бе в Арена „Самоков” срещу „Рилски спортист”.

И в последния си мач за „Ямбол”, гардът не показа това, което се очакваше от него. Той бе на терена 29 минути, вкара 11 точки и даде 3 асистенции (което е рядкост при него в повечето срещи), но бе с ниска ефективност при стрелбата. От зоната за 2 точки Павлин вкара само един от осемте си опита, при далечната стрелба бе добър, но рядко имаше възможност да опита от тази позиция.

С ролята си на плеймейкър, която си разменяха със Станислав Говедаров, и двамата не се справиха. Павлин Иванов е типичен атакуващ гард, за такъв е обучаван като тийнейджър в италианския „Бенетон Тревизо”, а идеята на старши треньора Радионов да го преквалифицира на плеймейкър, претърпяха фиаско.

Докато Тити Папазов бе национален селекционер, Павлин влизаше в сметките му, новият треньор, Жоро Младенов, още не е обявил на кои баскетболисти ще разчита.

About the Author :