Павлин Иванов достигна с „Левски Лукойл” до финал за Купата на България

павлин 12Ямболският баскетболист в състава на „Левски Лукойл” Павлин Иванов ще играе финал за Купата на страната ни, след като неговият тим устиска при гостуването в Ботевград.

Нещата в залата на „зелените” вървяха изключително лошо за столичния клуб до края на първите две четвъртини, след които тимът, воден от Небойша Видич, водеше с 13 точки, толкова, колкото щяха да му стигнат за елиминацията на „Левски Лукойл”.

Воденият от Тити Папазов и появилият се наскоро в треньорския щаб македонски специалист Александър Тодоров изиграха много мощна трета четвърт, която спечелиха с цели 11 точки-21:32. При този развой на двубоя , „Балкан”не можа отново да направи голям аванс и му остана утехата от победата в реванша пред своя публика с 87:80.

Силно игра за „зелените” бившият плеймейкър на „Ямбол” Венцислав Петков, който наниза 15 точки. В състава на съперника, роденият в Ямбол гард Павлин Иванов, бе на паркета цели 37 минути и вкара 11 точки плюс  1 борба и 2 асистенции.

Павлин започна като стартов баскетболист полуфиналния сблъсък, което показва, че доверието към него се връща, след като в няколко срещи 24-годишният национал влизаше като резерва.

About the Author :