Павлин Иванов влиза в сърцето на националния селекционер

???????????????????????????????Доскорошният баскетболист на „Ямбол” Павлин Иванов получава от селекционера на България Георги Младенов в няколко поредни мача място в стартовата петица. Атакуващият гард, тръгнал от ямболския клуб „Тигър” и преминал през италианския „Бенетон Тревизо”, а миналата есен и през черногорския шампион „Будучност”, бе титуляр и в последната контрола на националите срещу Румъния.

Мачът се игра в Самоков, а Павлин бе на терена 16 минути. За това време той вкара 8 точки, отне 3 топки и даде 2 завършващи паса, като постигна коефициент на полезно действие 12 пункта. Гардът реализира и двете си стрелби от зоната за 3 точки, както и двата си опита от линията за изпълнение на наказателни удари.

Павлин пропусна да вкара от по-близката дистанция на два пъти. Той обаче бе един от тримата най-полезни за тима, Жоро Младенов, който отскоро пое националите, след като Тити Папазов направи огромен гаф по време на турнира за Купата на страната.

Павлин Иванов изигра 17 минути като стартов баскетболист и срещу Дания и явно е твърдо в сметките на селекционера. Самият старши треньор на България бе гард с остър пробив, притежаваше страхотна ръка от далечно разстояние и обичаше хазартните изпълнения.

А тръгналият от ямболската школа Павлин Иванов е от същата порода.

About the Author :