Павката се завърна в националния отбор

14390761_1142113225876885_2176283180036634548_nЕдин от най-големите таланти, тръгнали от ямболската детско-юношеска школа, Павел Маринов, най-сетне се завърна в националния отбор. Лекото крило бе повикан от старши треньора Любомир Минчев за световните предквалификации през лятото. Нещо повече – Павел ще бъде и капитан на състава, като ще поделя капитанската лента с друг от опитните баскетболисти , Чавдар Костов. Любопитно е, че именно с Костов възпитаникът на клуб „Тигър” ще се бори за място в титулярния състав на позиция 3.

В отминалия сезон Павел Маринов направи много силни мачове с екипа на румънския „Питещ”, а след това и във Франция с цветовете на „Лил”. А и е отдавна ясно, че Маринов е едно от най-големите български дарования. Неговата атлетичност го прави номер 1 в България, като изобщо не бива да се подценява стрелбата му от тройката, както и страхотните пробиви, с които прави съперникът безпомощен.

Гаф на Павката преди няколко години, когато селекционер на България бе Георги Младенов, го извади от националния тим. Сега обаче дойде времето не само Маринов да се завърне, а и да покаже какво може.Баща на две деца и улегнал от изиграните сезони в чужбина, вероятно ще видим един силен и уравновесен капитан, който може да изведе България най-сетне до нещо по-значимо.

About the Author :